Googlet oppskrifter, og fant en som så "autentisk" ut. Ta deigen ut på melet bakebord. Pappa har funnet en fast baker som selger alle mulige deilige franske bakverk, men vi holder oss stort sett til baguetter og en litt grovere brødtype
Oppskriften er vegansk (uten egg/melk). Sett lokket på krukken. Glutenfrifransk surdeigsbagett. Om man spiser glutenfritt eller unngår hvetemel av ulike grunner går det mest sannsynlig lenge mellom hver gang man setter tennene i deilige bagetter
Så triller du emnene ut til lange pølser/baguetter og legg dem på bakapapirkledte stekeplater. Bruk dem som tilbehør til en god middag med smør eller olivenolje til, eller fyll dem med pålegg og masse grønt
Pensle med egg og strø på valmuefrø. ca 1 liter grov glutenfri melblanding (her fra toro). Legg på bakepapirkledd brett, og sett til heving i ovn på 50 grader i ca 30 minutter. Stek på 220 grader i ca 12 minutter. ca 1 liter grov glutenfri melblanding (her fra toro)
Oppskriftenpå makroner finner du her. Oppskriften finner du lenger ned i innlegget. Vi har enda ikke funnet noe nytt, men vi har litt tid på oss enda heldigvis
Det finnes oppskrifterpå krumkaker som kun har mel, sukker og surfløte, og jeg mistenker at det vil være vanskelig å få til glutenfrie krumkaker med en slik oppskrift
Glutenfritt sukkerbrød bakt på potetmel og glutenfri fin kakemiks. 4 egg2 dl sukker1 1/2 dl glutenfri fin kakemiks1 1/2 ts bakepulver1 dl potetmelSlik gjør du. Sett ovnen på 160 graderSmør en springform (24 cm), ha gjerne bakepapir i bunn og på sidene
Når du trenger en erstatning i oppskriften, må du se på konsistensen. Den originale oppskriften er imidlertid med kremost, og da ble nerden vekket i meg
Bruk resten av kremen på toppen og rundt kanten. Rasp litt sjokolade til å ha på toppen. Stek bunnene hver for seg, midt i ovnen på 180 grader i 35 minutter
Tenk så deilig å kunne lage noe på en halv time som er både godt og glutenfritt. Det finnes mange typer havregrynsrundstykker på nettet, men her er altså min versjon
Bruk de som de er med pålegg, som fastelavensboller eller som skuleboller. Nydelige glutenfrie boller. Ta litt nøytral olje, feks raps, på hendene og form passelige boller
Oppskriften er inspirert av Vibeke, med litt småforandringer. De som har smakt den syns den er veldig god, og det er ingen som har merket forskjell på denne og den vanlige med sukker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.