Hellstrøm kraft saus oppskrifter

Helstrøms Juleribbe

Vi spiser ribbe på juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm.  Jevn krafta med litt mel og ha i et par skjer Soyasaus og Worcestershire sauce
JULE RIBBE

JULE RIBBE

Jeg hadde mitt første forsøk på ribbe med Eyvind Hellstrøm ved min side. ) Metoden min er litt annerledes, men inspirert av Hellstrøm og mammas julemiddag
Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

I februar ble jeg invitert sammed med et knippe journalister og husgjestsen Eivind Hellstrøm, til den franske ambassadørens bolig, for å treffe kokkene over en bedre fransk lunsj

5 gode lavkarbo tilbehør til julematen

Som sagt så er de fleste julemat hovedrettene veldig godt egnet for lavkarbo kosthold, og det som gjerne heller byr på problemer er tilbehør og sauser
PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

buljongkokt pinnekjøtt på Hellstrøms vis. Stange kyllingkraft. SAUS. Hellstrøm anbefaler røkt pinnekjøtt til denne retten,
Ribbe frå riksguruane sitt kjøkken

Ribbe frå riksguruane sitt kjøkken

Men Eivind Hellstrøm gjer det same som meg når han lagar ribbe på sin måte, ved å skape ein base for endå meir god saussmak basert på rotgrønsaker
Nyttårsaftenmeny

Nyttårsaftenmeny

Denne oppskriften på and er tatt fra Hellstrøms Bagateller for livsnytere. Hode og avskjær kokes til kraft og er basisen for sausen
Å selge mel dyrt

Å selge mel dyrt

Men så kjøpte jeg min første skikkelig inspirerende kokebok, “Bagateller” av Eyvind Hellstrøm og fikk virkelig ganen opp for at alt du får kjøpt ferdig eller som halvfabrikata i butikken kan du lage selv
Helstekt kylling

Helstekt kylling

Jeg ville prøve noe nytt, så jeg slo opp i kokeboken til Eivind Hellstrøm jeg fikk til jul. Du kan lage saus av kraften etter smøret og kyllingen

Kalvefrikassè

Sil av kraften (her presiserer Hellstrøm at kraften må tas vare på. Så hvilke knep Hellstrøm enn har benyttet for å få denne lysebrune sausen, deler han dem ikke med sine lesere i boken, så jeg slo meg løs og brukte noen dråper sukkerkulør

Kalvefrikassè

Sil av kraften (her presiserer Hellstrøm at kraften må tas vare på. Så hvilke knep Hellstrøm enn har benyttet for å få denne lysebrune sausen, deler han dem ikke med sine lesere i boken, så jeg slo meg løs og brukte noen dråper sukkerkulør

Pulled pork sandwich

En noe mørkere og kraftige vin, men også med en fin og balansert syrestruktur. Bland kjøttet sammen med bbq-sausen og hold varm