Glasur. Pisk bruntsukker og eggene i ca. Oppskriften på denne gulrotkaken har jeg hentet fra et fransk matmagasin jeg kjøpte inn da jeg var i Paris i vår
Dagens forslag er en deilig gulrotkake med revet marsipan og kremostglasur. Bland ingrediensene til glasuren og bred over kaken når den er helt avkjølt
Det er også lov å doble glasuren. Trikset bak en ordentlig god gulrotkake er å bruke mye gulrøtter (helst økologiske, de er ofte søtere), grovt mel, bruntsukker, mye krydder og forhåndsristede valnøtter
Glasur. Visp egg, bruntsukker og sukker til eggedosis. Glasur. Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren
Glasuren lages ved å piske ost, smør og lime til en jevn masse. Jeg pleier å bytte ut noe av det hvite sukkeret med bruntsukker for at kaken skal få litt karamellsmak
Jeg visste også at min venninne Ann Merete er glad i gulrotkaken og ikke mist glasuren. Visp eggedosis av egg og sukker og bland inn smøret, kefir , hakket sjokolade og de revne gulrøttene
Glasur må være silkemyk og med tydelig sitruspreg - og det må for all del være nok av den. Om ikke gulrotkake ligger som nummer en på listen kryper den stadig nærmere sjokoladekaken på rangstigen