Helt siden de var små har vi hatt dennekaken både til bursdager ogtil jul. Det er nesten så jeg ikke trenger å spørre hvilken kake de ønsker tilbursdagene sine, for svaret har alltid vært gulrotkake
Store Norske Kokeboka, og det var ved enrentilfeldighet at den plutselig dukket opp igjen. Jeg hadde enformening om at den var så sunn sidenden inneholder masse revet gulrot, mandler og rosiner, men når man tilsettertilsvarende mye sukker så vet jeg ikke helt, hehe…
Jeg tok meg frihetentil å lage engulrotkake, menden kan så klart lages i muffinsformer også. Jeg får vist dere de små triksene mine som kanskje ikke fyller et helt blogginnlegg, dere får mulighetentil å påvirke innholdet på bloggenog ikke minst - snappen min er åpen
Tilkaken. Jeg kan overhode ikke komme på noe vettugt å si til deg, så da fatter jeg meg i korthet. Dennegulrotkaken er enkel å lage, den smaker supergodt og blir bare enda bedre av å stå et par dager i kjøleskapet
Det gir en ekstra "piff" tilkremen, som uten å overdrive er helt utrolig god. En kollega som fyller år er god nok grunn til å feire med kake - uansett alder og ukedag
Ha tørrvarene i en skål og juster med vatn til passe konsistens. Man må nyte livet når man har muligheten veit dere, men det trenger overhode ikkje gå ut over kropp og helse
Dette er oppskriften på "den klassiske gulrotkake", som i tillegg er helt melkefri dersom du velger å ikke toppe kaken med gulrotkakeglasurenPersonlig elsker jeg dennekaken
Pynt til slutt med litt revet gulrot på toppen. Pisk egg og sukker/sukrin til eggedosis. Den ble likevel ordentlig søt, men det er kanskje bare jeg som synes det fordi jeg normalt ikke bruker sukker, melis og hvetemel i baksten min
Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskattnøtt og salt i en stor bolle. Jeg har blitt fan av å bruke muskatt i oppskrifter hvor kanel spiller en stor rolle, syntes det gir en veldig god smak sammen
tilliten langpanne, en kake som er fin og fryse ned. egg og sukker til eggedosis. gulrøtter til slutt. Sikt de tørre ingredienseneogvend inn i røren med en slikkepott
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.