Geit lår oppskrifter

Myten om Lam Kleftiko

Myten om Lam Kleftiko

I blant stjal de et lam eller en geit fra en av gårdene i nærheten, grov et hull i bakken og tente bål
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kvar sommar er det fast ritual å grille kjelår – heile, eller utbeina. Heime på Vestlandet – og elles langs kysten i landet vårt – har geita vore ein av dei viktigaste hjelparane til å halde kulturlandskapet opent og vakkert

Kjekjøtt.... MMMMMmmmmm...... :)

Da eg vaks opp, hadde vi geiter heime på Hoemsetra. Eg tinga kjelår, og eit gigantisk fat med eit stort lår kom på bordet - og det skulle vere berre til meg
Geitekje, det milde og gode kjøttet

Geitekje, det milde og gode kjøttet

Geitekjelår med løk, sellerirot og gulrot, servert med kokte poteter er deilig. feks ryggen, kammen, karré, sadel (kall det hva du vil), fileter eller låret
Geitekje er på fart inn!

Geitekje er på fart inn!

Geitekjelår med løk, sellerirot og gulrot, servert med kokte poteter er deilig. feks ryggen, kammen, karré, sadel (kall det hva du vil), fileter eller låret