Fransk skalldyr suppe oppskrifter

Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

Toklas kokebok fra det franske kjøkken, og føler at jeg ikke kan lage mat i det hele tatt. Vi har verdens beste fisk, skalldyr, bær, melk, lamme- og geitekjøtt for ikke å snakke om vårens primører
Bouillabaisse

Bouillabaisse

En kjent og kjær fiskesuppe fra det franske kjøkken, en suppe som det finnes mange varianter av, en suppe der du kan bruke fantasien og det som du får tak i av ingredienser og det er mat med lite kalorier og karbo
Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

Torsk med vanilje, sitron- og safranskum, skalldyrsaus og grønnsaker. Initiativet Goût de France/Good France er lansert av den franske utenriksministeren Laurent Fabius, og den franske stjernekokken Alain Ducasse
Fisk- og skalldyrsuppe med safran og appelsin

Fisk- og skalldyrsuppe med safran og appelsin

Resultatet er virkelig verdt det, og minner om fransk Bouillabaisse, men uten tomat. Hvis du vil kan du sile suppen og vispe den opp til lett skummende med stavmikser, før du serverer med alt garnityret (grønnsakene, fisken og skalldyrene)

HISTORIE I HVER BIT

) smørbrødet Croque-monsieur som er «franskbrød uten skorpe, med schweitzerost, skinke og en tanke cayenne som stekes i en pande med lysebrunt smør

Travel guide: Bangkok

Da kan man besøke dette franske stedet og bestille en liten terte eller et kakestykke eller fjorten makroner
La Bouillabaisse en Marseille

La Bouillabaisse en Marseille

På Fonfon er det en fordel å kunne fransk ganske godt siden menyen kun er på fransk og de ansatte har dårlige engelskkunnskaper
Bouillabaisse

Bouillabaisse

og det vil vi kjenne på smaken når vi tilbereder den etter en god fransk. av både fisk og skalldyr. Fiskesuppenes
Sommerens fiskesuppe

Sommerens fiskesuppe

Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe av kokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin
KYLLINGKRAFT er synergisk umami!

KYLLINGKRAFT er synergisk umami!

Og, enten vi snakker om japansk dashi, kinesisk kyllingkraft eller en fransk kalvebuljong, de inneholder alle umamismaksemner fra flere kilder

Litt mer om krydder

Persillade er et klassisk fransk krydder som gir maten en fantastisk smak. Brukes i tomatretter, supper, ris og sauser eller til fisk, skalldyr, fjærkre blant annet

Krydder og Marinader

I Europa brukes koriander i pikkels og chutneyen, samt Franske grønnsaksretter som ofte krydres med koriander

Enkel eplecrumble

KategorierVelg kategoriAlba (2)andre fiskeretter (1)Andre kaker (3)Annen tradisjonsmat (7)Arkiv (1)arrangementer (24)Asia 2012 (11)asiatisk (23)asparges (2)bakverk (5)Bangkok (4)Bergen (1)blomkål (1)Bologna (2)Brasil (3)brød (2)burgere (1)Cadaques (1)Cape Town (1)Chiang Rai (1)Chianti (1)Como (1)Cruise (5)cruise (2)curry (1)dessert (3)desserter (33)Dessertkaker (12)Diverse (10)drikke (14)Drinker (4)drinker (2)egg (6)engelsviken (1)eplekaker (3)Etnisk (57) asiatisk (21) fransk (6) gresk (4) italiensk (13) mexikansk (3) spansk (10)Favoritt-forretter (17)Favorittbakverk (14)favorittdessert (14)favoritter (12)Favorittetnisk (14)Favorittfisk (19)favorittfisk (9)favorittfisk (5)Favorittfjærkre (9)favorittfjærkre (1)Favorittgryter og ovnsretter (6)Favorittkjøttretter (7)Favorittpasta (6)Favorittsalat (6)favorittsuppe (2)Favorittsupper (12)favorittsupper (6)Firenze (2)fisk (96) Adre fiskeretter (11) breiflabb (2) kveite (3) laks (42) rødspette (1) steinbit (4) torsk (21) tunfisk (3) uer (2)fiskekaker (1)fjærkre (39) and (5) kylling (34)fjærkre (3)focaccia (1)forretter (73) fisk (11) grønnsaker (19) skalldyr (8) suppe (10)forrettfisk (1)forrettgrønnsaker (4)forrettskalldyr (4)forrettsuppe (10)Franschhoek (1)frokost (14)Gjestebloggere (2)gjestebloggere (1)gjærbakst (29) brød (12)Greve (1)grottamare (2)Grottammare (2)gryter (2)gryter og ovnsretter (31)grønnsaker (45)Gøteborg (2)Halden (1)Hong Kong (2)hotell (1)hovedretter (143)hval (1)hveteboller (2)I media (1)Indisk (4)indisk (1)Italia (5)italia (6)Jerez (2)jordbær (2)jul (36)kaker (26)kalorifattig (2)Kambodsja (4)Kanelsnurrer (2)Kjøkkenutstyr (1)kjøtt (56) kalv (4) lam (13) oksekjøtt (9) svin (15) viltkjøtt (11)kjøttdeig (10)konsert (3)konserter (1)kultur (1)kylling (2)laks (4)lettvint (20)Ligurien (2)London (1)Lucca (1)luksusmat (2)lussekatter (1)Marche (1)marche (3)mat (1)matmesser (1)meksikansk (2)meny (11)menyer (14)Moss (3)musikk (1)New Category (1)New York (1)Nordmenn i utlandet (3)Norge (16)nyheter (1)opera (2)opplevelser (38) Engelsviken (4)Oslo (2)oslo (2)overnatting (13)ovnsretter (2)Pai (6)pai (1)Pai og pizza (7) pizza (6)pålegg (7)pasta (14)Phnom Penh (2)pizza (8)Ponta Negra (1)Pontanegra (1)poteter (14)pølser (1)rabarbra (2)reiser (92) Barcelona (5) Berlin (6) Brasil (2) Rio de Janeiro (2) Cruise (2) hotell (5) Italia (26) Piemonte (7) Sicilia og Sør-Italia (6) Kenya (2) Norge (6) Paris (5) Rio de Janeiro (2) Spania (10) Andalucia (4) Barcelona (2) Vietnam (2)reiser (7)restauranter (77) Ålesund (1) Bangkok (4) Barcelona (4) Bergen (3) Berlin (4) Bodø (1) Engelsviken (7) Ligurien (1) New York (1) Oslo (13) Paris (2) Piemonte (3) Sharm el Sheikh (1) Trondheim (7)Rio (1)rio de janeiro (1)risretter (1)Roma (2)rundstykker (7)rødspette (1)Safari (2)salat (17)sauser (44) pesto (2)selskapsmeny (1)Selskapsmenyer (9)selskapsmenyer (2)Siem Reap (3)Siena (1)Sihanoukville (2)Singapore (1)Sjokoladekaker (3)skalldyr (30) blåskjell (9) hummer (2) reker (7) scampi (9)skinke (1)småkaker (3)småretter (47)sommermat (3)Son (1)Sous Vide (4)Spania (2)spansk (10)suppe (36)Sverige (1)syltetøy (4)Sør-Afrika (2)Søt gjærbakst (8) hvetekake (1) Prinsessekake (1) Safransnurrer (2) Skillingsboller (1)søtpoteter (1)Thailand (2) Chiang Rai (1)Thailandsk (1)thailandsk (2)tilbehør (32)tips (1)Toscana (5)Toscana (4)toscana (3)tradisjonsmat (37)Trondheim (2)trykkoking (6)tørre kaker (7)Ukemeny (16)ukemenyer (35)vegetar (9)Vegetar (8)Viareggio (1)Vietnam (4)vin (3)Volterra (2)volterra (2)ørret (1)