Det blir alltid benyttet flere slags fisk og skalldyr, samt verdens dyreste krydder safran. Bouillabaisse er en tykk fiskesuppe som opprinnelig stammer fra området omkring
Toklas kokebok fra det franske kjøkken, og føler at jeg ikke kan lage mat i det hele tatt. Vi har verdens beste fisk, skalldyr, bær, melk, lamme- og geitekjøtt for ikke å snakke om vårens primører
En kjent og kjær fiskesuppe fra det franske kjøkken, en suppe som det finnes mange varianter av, en suppe der du kan bruke fantasien og det som du får tak i av ingredienser og det er mat med lite kalorier og karbo
Torsk med vanilje, sitron- og safranskum, skalldyrsaus og grønnsaker. Initiativet Goût de France/Good France er lansert av den franske utenriksministeren Laurent Fabius, og den franske stjernekokken Alain Ducasse
Resultatet er virkelig verdt det, og minner om fransk Bouillabaisse, men uten tomat. Hvis du vil kan du sile suppen og vispe den opp til lett skummende med stavmikser, før du serverer med alt garnityret (grønnsakene, fisken og skalldyrene)
Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe av kokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin
Persillade er et klassisk fransk krydder som gir maten en fantastisk smak. Brukes i tomatretter, supper, ris og sauser eller til fisk, skalldyr, fjærkre blant annet