Fine rundstykker med fersk gjær oppskrifter

Fine Rundstykker

Fine Rundstykker

Nå har mange tatt Påskeferie og forhåpentligvis har dere tid til frokost og tid med familie/venner. Ha gjær, smør og alle de tørre ingredienser i bakebollen
Fine rundstykker.

Fine rundstykker.

Som med annen gjærbakst er det best å fryse disse straks de er avkjølte og så heller ta opp og tine det som trengs, da smaker de ferske hver gang

Fine rundstykker

Pensle med sammenpisket egg og srø på valmuefrø. gjær om du bruker ferskgjær). Dette er oppskrift på mine finerundstykker som vi gjerne lager til både hverdag og fest
Spelt rundstykker

Spelt rundstykker

Sikt inn det grove og det fine speltmelet forsiktig inn i deigen, mens du arbeider med den, enten med en kjøkkenmaskine eller for hånd med en sleiv
Klassiske horn i regnvädret

Klassiske horn i regnvädret

Legg på en bakplåt/stekeplate med bakplåtspaper og pensle med et ägg/egg om du vil de skal bli ekstra fine
Speltrundstykker med surdeig

Speltrundstykker med surdeig

♥ Du kan godt lage disse grovere ved å bytte ut noe mer av det fine melet med grovt. Hvis du bruker ferskgjær
Pav bhaji

Pav bhaji

Det skal bli ni fine og luftige boller. For glutenfritt alternativ bytt ut pav med glutenfrie boller/rundstykker

Grove gulrotstykker

Jeg strødde litt sesamfrø på toppen, lot den stå en times tid for å "sette seg" litt før jeg bakte ut fine gulrotstykker
Grove hamburgerbrød

Grove hamburgerbrød

Ha gjær i kjøkkenmaskin og rør ut i litt av vannet, tilsett resten av vannet sammen med salt og olje
Lettlagde Havrerundstykker til Påske kanskje?

Lettlagde Havrerundstykker til Påske kanskje?

Disse rundstykkene smaker veldig godt, er fine å fryse og passer ypperlig til Påske/helgefrokoster. Tilsett alt det andre og bland godt enten i en kjøkkenmaskin på minste styrke eller bland for hånd med en sleiv
Fine Rundstykker

Fine Rundstykker

Hva er vel en bedre måte å starte en lørdag morgen på enn med nystekte rundstykker. Det blir også veldig godt om man erstatter litt av melet med mel av emmer
Fine rundstykker med valmuefrø

Fine rundstykker med valmuefrø

I oppskriften her, er det viktig at det brukes ferskgjær, ellers hever de veldig dårlig og blir små og harde