Oppskriften nedenunder er sterkt inspirert av Chili con Carne a’la Jamie, mens framgangsmåten for loffen er å finne i gode, gamle «Fra boller til burritos«
400 g kyllingkjøttdeig1/2 løk1 pose tacokrydderca 1 dl vann1 glass tacosaus1 liten boks maiskorn1 hakket rød paprika1 dl revet hvitost8 tortillaGuacamoleVarm tortillas i ovnen som anvist på pakken Stek kjøttdeig i smør eller olje sammen med løken. Legg burritosene i en smurt ildfast form Strø over ost og stek på 225 grader til osten har smeltetServer med f. 400 g kyllingkjøttdeig
Burrtios er en herlig meksikansk rett, som jeg ble introdusert for gjennom heimkunnskap-boka "Fra boller til burritos" for maange år siden, da min lillesøster Helga hadde såkalt hjemmedag
Legg i kjøttdeigen i ganske varm stekepanne, ellers blir den bare kokt. Brun kjøttdeigen. Denne med 3 tortillaer og 1 pk kjøttdeig passer til 4-5 personer. 1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig, 400 g. 1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig, 400 g 2 ss smør
Ta ut og brun kjøttdeigen. 500 g kjøttdeig3-4 finhakkede hvitløksfedd1 finhakket løk1-2 finhakkede chili1 rød paprika i biter1 boks hakkede tomater2-3 ss tomatpurésalt/pepper1 ts malt spisskummen1 ts paprikapulver10-12 tortillalefserrevet ostStek løk, paprika og hvitløk mykt. 500 g kjøttdeig
Brun kjøttdeig i en panne, tilsett tacokrydder, og sett til side. Ingredienser burritos. Kjøttdeigen behøver ikke være helt gjennomstekt siden den også blir gratinert i ovnen
Jeg valgte kjøttdeig i dag. Først, stek kjøttdeigen som du pleier til taco. Altså, stek kjøttdeigen, strø krydderet over etter at den har blitt litt brun