Store Norske LeksikonDenne oppskriften har jeg fått av min kones farmor og den er kjempegod. Brødet smaker veldig godt tilsild, spekemat og all annen mat vi spiser rugbrødtil, eller bare med godt smør
Godt rugbrød med sild hører med til en god julefrokost. Legg sild, rødløk, purre og dill lagvis i et stort glass eller en krukke, strø sitronpepper mellom lagene og hell den avkjølte laken over sildentil slutt
Viss du også har er en frysekald Aalborg Dill-akevitt ved siden av så kan du lene deg tilbake å nyte mellomdageneDansk RugbrødDu kan bruke surdeigen som du finner her, eller du kan jukse litt å starte det hele med en knert gjær som det er gjort her Surdeig
Deigen lages i to omganger, men det er en enkel oppskrift. Dette er et nydelig brød som som jeg alltid baker til jul, det passer aller best tilsild, leverpostei og andre typer av julepålegg
Server godt brødtil, gjerne surdeigsbrød. Smak til med litt sitronsaft. Spiser du sild blir du snill. Denne sildesalaten er enkel å lage og smaker vel så godt dagen etter
Ekstra godt smaker silden om du serverer den med godt brød og en liten nubbe til. Å lage sitt eget pålegg er både lett og smaker utrolig godt i forhold til mye annet man får kjøpt i butikken
dill, syltede grønnsaker, rødbetsalat, rugbrød og alle typer marinert sild. Spis & Nyt med godt brød, hjemmelaget sennepsaus, litt rømme og rødløk - og ett glass Hellstrøm Aquavit ♫♫ ♥
Gjestane kan sjølv fordele mangosilda på godt, mørkt brød. Godt mørkt brød. Uansett om du vel den meir krydra svenske varianten, eller den meir smaksrike nederlandsk-inspirerte, så kan fungerer den veldig godt i lag med søtt og syrleg følgje som i mangosild-oppskrifta
Til slutt litt fersk dill og server med sitronbåter ved siden av. Ta fram en stor middagstallerken og legg skiva midt på tallerkenen - plasser varmrøkt sild oppå
Server sammen med dansk rugbrød. Denne oppskriften har jeg ærlig og redelig stjålet fra Godfisk. Er du blant dem som tror marinert sild bare hører jula til