Sild som Pålegg
Kvardagskost
Kvardagskost
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 500 g Spekesild legges i kaldt vann et par timer, skylles godt, tørkes av og deles opp i små biter som fordeles i de ulike marinadene og sausene som er beskrevet nedenfor.
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 dl 7% eddik
  • 1/2 løk i tynne skiver, noen hele pepperkorn, et par laurbærblad og evt. litt dill.
  • Laken kokes opp til sukkeret er oppløst og avkjøles før den helles over sild, løk og krydder.
  • COGNACSILD MED JULESMAK
  • 2 ss Honning
  • 1/2 dl Cognac
  • 1/2 dl Vann
  • 6-8 Nellikspiker
  • 1 ss Rosiner
  • 2-3 cm Kanelstang
  • 1 ss Mandler, grovt hakket
  • 1 Pomeranskall i biter
  • 1/2 Rødløk i tynne skiver
  • Marinaden røres sammen til honningen er oppløst, Krydder, løk og sild legges lagvis i glass før blandingen helles over.
  • ROSMARINSILD MED SOLTØRKEDE TOMATER
  • 1 dl Sukker
  • 1/2 dl Eddik, 7%
  • 1/2 dl Vann
  • 8-12 Hele Svartpepperkorn
  • 2-3 Soltørkede tomater i biter
  • 1/2 Rødløk i tynne skiver
  • 1 ss Hasselnøtter, grovt hakket
  • Frisk Rosmarin
  • Bland sammen marinaden og den hell over sild, soltørkede tomater, løk og krydder så det dekker.
  • AQVAVITSILD MED STJERNEANIS
  • 1 dl Sukker
  • 1/2 dl Vann
  • 1/2 dl Aqvavit
  • 1-2 Stjerneanis, tørket, hele
  • 8-10 Svartpepperkorn
  • 2-3 ss Purreløk, i tynne ringer
  • Bland sammen marinaden til sukkeret er oppløst og hell over sild, løk og krydder.
  • Silda oppbevares kjølig i glass med lokk og kan serveres etter ett døgn eller to.
  • Velbekomme og GOD JUL!

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.