Jeg glemmer aldri duften av rosinbrød,boller og nystekte napoleonshatter, for ikke å snakke om høye «flødeboller,lakrisstenger og deilige sjokoladefrosker med fyll
Settes til langtidsheving under plast i 12-20 timer. Dette brødet har jeg hatt lyst til å bake lenge. Det var virkelig verd det, bedre brød skal en lete lenge etter
Og slumpe er det jeg gjør… Om du har mulighet kan du elte i mykt smør i stede for olje – det vet jeg bakeren i Lom gjør (og han lager verdens beste boller og brød)
langtidshevingen. Langtidshevet havrebrød. Hei, og god påske. Å langtidsheve brød, er helt genialt. Ved bruk av mindre gjær, kan man sette en deig dagen før, sette den i kjøleskapet, eller et annet veldig kjølig sted, ta den opp når man står opp, forme til et brød, litt heving og så steke det
Brødet kan også lages helt uten bruk av mikser og settes til langtidsheving gjennom hele dagen. Hjemmelaget brød er noe av det beste spiser til frokost
Jeg gjør ofte klar bollene og legger dem på kjølerommet for langtidsheving, så baker jeg dem senere når familien kommer hjem eller legger bollene i fryseren til ennå senere baking, men husk å sette bollene kjølig når de tines, toppingen sprøytes på rett før de går i ovnen
Ved langtidsheving/surdeigsbaking blir blant annet fytinsyre i kornet brutt ned slik at næringen tilgjengeliggjøres, og gluten-proteinet uskadeliggjøres slik at kornet blir lettere fordøyelig
Da anbefaler jeg å bruke langtidsheving metoden. Bland ingrediensene til fordeigen sammen i en stor bakebolle (10 liter) og sett på benken til langtidsheving (minimum 8 timer)