Rør gjæren ut i lunkent vann (hvis du bruker tørrgjær skal den blandes i melet, men ferskgjær gir luftigere boller), tilsett smeltet smør, sukker, salt, kardemomme og mel
Som 18 åring fikk jeg denne bolleoppskriften. 100 gr gjær - 2 pk fersk eller tørr. Blandt mange bakeglade damer som plutselig var blitt mine kollegaer,
Du kan bruke den bolleoppskriften du liker best. ♥ Boller som fylles med krem bør serveres samme dag, så bollene er helt myke og den piskede kremen helt fersk
til Schakenda sin bolleoppskrift IGJEN. Bolledeigen er på vei ut av bollen, vi er snart klare for å sette tennene i ferskgjærbakst, bare mor får tatt bildene sine ferdig
Jeg tar utgangspunkt i bolleoppskriften min når jeg lager julebrød. Smuldre gjæren i det tørre. Prøv å unngå at gjæren og saltet kommer i kontakt med hverandre før det eltes da salt kan hemme gjæren i å utvikle seg
Ha i gjæren og pisk i egget, ha væsken oppi det tørre og elt til deigen er glatt og smidig. Så jeg tok utgangspunkt i min orginale bolleoppskrift men fjernet 50 % av fettet og alt sukkeret. 1 gjær ( fersk)
Bruk den bolleoppskriften du allerede har, eller prøv denne her. Jeg bruker den samme grunndeigen til all søt gjærbakst enten jeg lager boller, kanelboller eller skoleboller
Jeg brukte min egen bolleoppskrift, tilsatte appelsinskall, krydder og et egg. 15 g gjær, fersk. #boller #oppskrift #hjemmebakt #gjærbakst # #påske #tradisjon #hotcrossbun 15 g gjær, fersk