Forrett. november 2012 i Fingermat, Forrett, Småretter, Tilbehør. Blinis med tartar på salmalaks og trøffelmajones, 4. 2012 i Fingermat, Forrett, Småretter, Tilbehør
Små, søte og veldig gode, kan anvendes på utallige måter, lag mange når du først er i gang og putt i fryseren, kjekt å servere til forrett eller til tapas
Blinis med løyrom og pisket rømme, en klassisk forrett eller fingermat. I melhyllen kom jeg over bokhvete og da var det liten tvil om hva vi skulle lage til forrett
Ved å bruke både fersk og røkelaks får vi en herlig kombinasjon som gir en deilig forrett. Skjær laksen i små terninger og stek på middels varme i 3-4 minutterHa i hvitvin og la det småkoke i 2 minutterDel røkelaksen i små biter og bland den sammen med laksen i pannenRør om, slå av platen og la det stå i et par minutterHa laksen i en bolle og mos forsiktig med en gaffelTilsett hakket dill, sitronsaft og sennep og smak til med salt og pepperLegg røren på rugbrød, ristet brød, blinis eller kjeksTopp evt med rogn og dill