Jeg lagde en utrolig god focaccia som var luftig og god på smak. Selv om jeg i dag lagde det som en focaccia så regner jeg med at det går an å bruke den som en loff
Så i dag deler jeg oppskriften på min absolutte favorittfocaccia. Vi elsker å lage småretter i helgene som man kan dele, og det passer så godt med nybakt focaccia til
Nå er det helg igjen og idag vil vi dele med dere en oppskrift på focaccia. Dette er en italiensk rett, men focaccia er populært både i og utenfor Italia, og kan nytes som den er, som tilbehør til andre retter, eller som smørbrød
Barnas beste. Når man lager klassisk, italiensk focaccia, legger man deigen i en langpanne, stikker hull i deigen med fingrene og fordeler over god olivenolje og masse urter
Dette er en lettvint måte å lage focaccia på, bare husk å røre sammen deigen kvelden før du skal steke den, og det må jeg si, det er den bestefocaccia jeg har bakt, så dette komme til å bli en gjenganger
I dag ha jeg eksperimentert med en focaccia deig, om eksperimentet ble vellykket er det andre som må bedømme, men selv synes jeg at slike små porsjons focaccia med forskjellig smak ble skikkelig god
Det aller beste brødet til suppe eller salat er focaccia. I dag har jeg bakt focaccia av spelt da jeg vet at mange meg selv iberegnet sliter litt med hvetemel
Focaccia med bacon og basilikum er nesten et måltid i seg selv. Focaccia med rosmarin og trøffelolje. Server den til grillmat, suppe eller bare med litt salat
En focaccia kan brukes til mye forskjellig. I går til lunsj spiste vi rykende, fersk focaccia fylt med løvtynn pepperskinke, ost og masse grønnsaker – nam
Dette er det bestefocacciabrødet jeg har smakt på lenge. Etter heving smør olje på toppen av focacciaen med en pensel, trykk mange små tomater nedi, gjerne flere enn jeg hadde, spre løken utover og dryss flaksalt og oregano/basilikum over, og sett formen i ovnen