Berlinerboller oppskrifter

Glutenfri berlinerboller

Glutenfri berlinerboller

Berlinerboller er noe av det beste jeg vet og denne oppskriften er enkel og grei og veldig god. Du skal lage vanlig gjærdeig
Hjemmelagde berlinerboller

Hjemmelagde berlinerboller

I helgen lagde jeg berlinerboller for første gang. Det var omtrent samme fremgangsmåte som donuts, som jeg har laget tidligere, og det hele gikk svært smertefritt for seg
Berlinerboller

Berlinerboller

Jeg har aldri lagd berlinerboller før. Her er resultatet etter mitt første forsøk på berlinerboller. På oppfordring fra min 10 år gamle sønn har jeg i helgen prøvd meg på berlinerboller
Glutenfrie fastelavensboller

Glutenfrie fastelavensboller

Forbinder egentlig berlinerboller med fastelaven, men fastelavensboller er egentlig noe helt annet.  Ville derfor prøve å lage glutenfrie fastelavensboller, og de ble gode
Svenske kringler

Svenske kringler

Disse minner litt om berlinerboller uten at de er stekt i smult. LikFacebook0Twitter0Google+0Pinterest0
Hvetestang med vaniljekrem

Hvetestang med vaniljekrem

Etter at jeg lagde berlinerboller på fredag satt jeg igjen med en del vaniljekrem. Hvetestang med vaniljekrem
BOLLER, FRITYRSTEKTE

BOLLER, FRITYRSTEKTE

Dette er Berlinerboller uten fyll, såkalte Solboller fra Tromsø. Når solen kommer tilbake etter mørketiden, rundt 21
Fastelaven

Fastelaven

Berlinerboller med vaniljefyll. Hva baker du til  Fastelaven. Oppskriften på de finner du her. Eller Fastelavensboller fylt
Beignets sufflés

Beignets sufflés

Den andre varianten av beignet-røre lages med gjær, og da får man det vi kaller Berlinerboller. Nå har vi jobbet oss gjennom kokeboken og servert dere utallige oppskrifter på mer eller mindre vanlige retter
Berlinerboller

Berlinerboller

Det er ikke mange gangene jeg har tatt meg tid til å lage berlinerboller selv. Jeg blir aldri fortrolig med disse store berlinerbollene med fyll inni som vi får kjøpt
Berlinerboller

Berlinerboller

Berlinerboller kan fryses og varmes litt før servering. Smelt smør og tilsett melk. Varm til 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell på væsken

Berlinerboller

Dekk til bakebollen og sett til heving i 40-45 min. Legg på brett , dekk med et klede og la etterheve i ca 20 min
Doughnuts og Berlinerboller

Doughnuts og Berlinerboller

Berlinerboller og doughnutsene kan fryses og varmes litt før servering. Doughnuts er gjerne en fellesbetegnelse på fritert gjærbakst, ringer eller boller med fyll