Fjern beinene, og skjær tynnribben i tynne skiver. Når det er gjort, så skjærer du vekk svoren (den blir gummiaktig og uspiselig- men mange legger den i bunnen av formen for et finere visuelt sluttprodukt)
Valgte å beineut og dele opp kjøttstykket i to – og bruke det flotte beinet til kraftkoking. Beinet deles opp i stykker med kjøttøks – eller du kan bruke baufil
Skjær utbeinene på ribba (om du bruker tynnribbe) og del den i passende størrelse. Her er en utrolig enkel oppskrift på sylte, som egentlig lager seg selv
Få slakteren til å beine den ut og snitte svoren i linjer, ikke ruter. Først ut er italienske «porchetta», eller det usexy navnet ribbe, som det heter på norsk
Start med å dele kyllingen og beineut bryststykkene. Det finnes mange oppskrifter der ute, og kan ikke si at denne er bedre enn noen av disse, men denne fungerer ganske bra
Beinene kan du bruke til å koke kraft på. Hell til sutt over hvitvin. Stek i ovnen i 45 minutter. Ta så av folien og stek til kyllingen er gjennomstekt, ca 15-20 minutter ekstra
Skjær bort beinene fra fileten. Kok de i vann uten salt til de er møre. Kok de på svak varme i vann i ca 10 minutter til de er lett møre. Stek filetene i forvarmet oven 200 grader, i ca 15 minutter
Skyll beinene og avskjæret godt i kaldt vann. Det vil si, vi er ivrige fiskere og dykker også etter østers og blåskjell, men for denne porsjonen har jeg måttet ty til butikken