Beine ut oppskrifter

Julesylte- den beste og enkleste metoden

Julesylte- den beste og enkleste metoden

Fjern beinene, og skjær tynnribben i tynne skiver. Når det er gjort, så skjærer du vekk svoren (den blir gummiaktig og uspiselig- men mange legger den i bunnen av formen for et finere visuelt sluttprodukt)
Ribberull på norsk

Ribberull på norsk

Går du til ein ordentleg slaktar, som eg syns ein bør gjere, kan du be slaktaren beineut ribba for deg, og du må gjerne bruke ruta ribbe
Torsk i form

Torsk i form

 Ta bort beinene fra fileten og del den i serveringsstykker. Sett formen et par minutter under grillen,
Staselige gjeddekaker

Staselige gjeddekaker

Andre maskiner – som kutter istedenfor å kverne – duger altså ikke når målet er at beinene skal menge seg umerkelig med resten av farsen
Reinsdyrlår med kraft/fløtesaus

Reinsdyrlår med kraft/fløtesaus

Valgte å beineut og dele opp kjøttstykket i to – og bruke det flotte beinet til kraftkoking. Beinet deles opp i stykker med kjøttøks – eller du kan bruke baufil
Sylte til julefrokosten

Sylte til julefrokosten

Skjær utbeinene på ribba (om du bruker tynnribbe) og del den i passende størrelse. Her er en utrolig enkel oppskrift på sylte, som egentlig lager seg selv
Sriracha hot wings

Sriracha hot wings

Tar du tak i midten av kyllingvingen og presser ned, slik at du kommer mellom de to tynne beinene, kan du ta tak i det ene beinet og rive det ut
Rib me baby, rib me all night long…

Rib me baby, rib me all night long…

Få slakteren til å beine den ut og snitte svoren i linjer, ikke ruter. Først ut er italienske «porchetta», eller det usexy navnet ribbe, som det heter på norsk
Coq au vin

Coq au vin

Start med å dele kyllingen og beineut bryststykkene. Det finnes mange oppskrifter der ute, og kan ikke si at denne er bedre enn noen av disse, men denne fungerer ganske bra
Bakt makrell og lun potetsalat

Bakt makrell og lun potetsalat

ta ut alle beinene med en pinsett. Ta alt med ut, legg makrellpakkene på grillen, eller rett på bålet,
Nyttårs kalkunen

Nyttårs kalkunen

 Jeg beiner den alltid litt ned, det er da lettere å få den saftig og beina brukes for å få en deilig kraft
Fisk- og skalldyrsuppe med safran og appelsin

Fisk- og skalldyrsuppe med safran og appelsin

Skyll beinene og avskjæret godt i kaldt vann. Det vil si, vi er ivrige fiskere og dykker også etter østers og blåskjell, men for denne porsjonen har jeg måttet ty til butikken