130 grader
med steketermometeret på 55 grader Ha ei langpanne under med litt vann som ev samler opp kraft – pass på at den ikke tørker ut. Alt etter tykkelsen tar stekingen sannsynligvis rundt 2 timer Så er det kraftkokingen: Beinet deles opp i stykker med kjøttøks – eller du kan bruke baufil. Det må kappes slik at margen kommer fram.
1 liter
vann som kokes opp. Skum forsiktig godt av med en fiskespade. Tilsett resten av krydderblandingen fra morteren.
Sprø sylinder med tartar på reinsdyrlår og majones med bakt hvitløk. Begge er med i White Guide Nordic og hadde inspektørene fra Guide Michelin besøkt Harstad så lukter jeg stjerner her
Bein ut reinsdyrlåret og bind det opp med bomullstråd. Krydre med salt og pepper. Sil kraften og tilsett fløte og gjerne en rest med brunost eller geitost
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.