Hver uke plukker de de beste økologiske råvarene frakvalitetsbeviste produsenter som melkeprodukter fra Rørås, eplesaft fra Hardanger, egg fra Rune og mye mer, og kjører dem ut til kundene sine
I stedet for gløgg så lager vi glühwein og det smaker kjempegodt. Dette er veldig voksendrikke, et glass holder i massevis da den er full av rom, Harveys Bristol cream, rødvin,honning, kanel, brunt sukker og appelsin
I sommer har vi spist mye loff. Da jeg var liten og ble tvunget opp på fjellet var vissheten om at banan og loff ble servert på toppen av fjellet det som hold meg gående (bokstavelig talt)
Vi gjenskaper favoritt pizzaen, New Orleanes fra Peppes pizza. Linda, i dag skal vi på en reise. BBQ sausen kan du enten lage selv, eller bruke fra flaske du kjøper på butikken
Det går framover. Vi har for eksempel klart å komme ned i passe porsjon havregrøt etter x antall forsøk, og klarer stadig oftere å beregne akkurat passe mange poteter til middagen
Fredrik får jerntilskudd fordi han er prematur (anbefaling fra Rikshospitalet) og er på den måten dekket, men helst skal man jo gi jernrik grøt laget på feks hirse
Velvillige plantevekster fulle av næring. De er fulle av klorofyll (solenergi), vitaminer og mineraler og en flott næringskilde for våre små vakre barn
Denne gangen prøvde vi oss på den «obligatoriske» hirsegrøten. Det gjør jernet mer tilgjengelig (men er visst mindre nødvendig enn ved enkelte andre kornsorter)
Jeg fikk en pakke i posten med ingredienser til å bake pepperkaker fra Melange, så da var det ingen unnskyldning lenger til å ikke ta fatt på julebaksten
På tallerkenen ble retten satt sammen med enkle ingredienser, trykkokte poteter og en rund, god saus som lokket skjeene fram for å sikre seg at absolutt ingenting går til spille
Pæremosen blir veldig rennende hvis det er noe vann i, så hvis du bruker Aventmaskin kan det lønne seg å helle ut alt vannet før du snur og blender, ellers blir det pæresaft
Vi synes det passet godt lørdag, siden de fleste av disse minnene er fra reiser til Paris. Vinen var frisk og fruktig og sto godt til kveldens første rett, en tartar av dorade med urter, inspirert av Restaurant Monsigneur Bleu i Paris
Etter å ha strikka disse her mye smalere og tilpassa premature føtter for et par-tre år siden, måtte jeg jo se om ideen min virkelig fungerte i større størrelser
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.