Risboller er min barndoms favorittjulebakstog en av få tradisjonelle ‘bakverk’ jeg lager tiljul. Disse bollene er ekstra gode ettersom de er basert på eggedosis, de blir dermed litt mer luftigeogikke så tunge
Julen nærmer seg, og for meg har Veganmisjonensvegisterkaker vært en favoritti flere år. Quinoainneholderogså mer kostfiberog scorer bedre på en del vitaminerogmineraler
) Metoden min er litt annerledes, men inspirert av Hellstrøm og mammas julemiddag. Jeg hadde mitt første forsøk på ribbe med Eyvind Hellstrøm ved minside
Den skal være smørbar-er den for hard. For litt mer "julete" smak, kan du tilsette en dråpe eller to peppermynteessens, eller knuse litt candy canes og ha i fyllet
Det har vært en av mine mest urokkeligetradisjoner. Muscat fra Languedoc- Roussillion, ikke polvare, Eiswein fra Tyskland/Østerrike polvare, Sauternes fra Boredaux ogTokaijer fra Ungarn, disse fåes på polet
Har du ikkemaskin, kan du bruke mikrobølgeovnen. Så er det bare å nyte herligheten, og kjenne julestemningen komme sigende-hvis du ikke allerede har fått den da
Duften av nellik, kardemomme, ingefær, allehånde, kanel, korianderog muskat fra pepperkaker, sirupsnipperog annet skal minne oss om barndommens jul, for det er den vi husker best
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.