Jeg har jobbet litt med oppskriften slik at den passer til to vanlige brødformer. Jeg har fått den av min mor, og den er visst nedarvet i generasjoner i familien
Noen av dere vil nok bli mettet av prosjektet etterhvert som dagene går, men det er mitt store og inderlige mål at vi etterhvert begynner å skatte innmaten på dyr og fisk i tillegg til å koke kraft på kjøtt- og fiskebein, da jeg synes det er vår plikt å bruke hele dyret når det først skal bøte med livet for oss
For meg er dette typisk sommermat som smaker ekstra godt med ferske grønnsaker. Blomkål med flesk er på ingen måte noen trendy og cool rett, men en gammeldags tradisjonsrett som i alle fall har blitt brukt i Østfold i flere generasjoner
Den har fulgt oss i mange generasjoner og det håper jeg den kommer til å fortsette og gjøre. Det har blitt tradisjon med pizza hos på lille juleaften, den kan gjøres i stand på forhånd og stekes
) Du finner også denne trinn for trinnen på Laget denne i samarbeid med de, og her finner du den. ) Så det jeg har brukt for å lage denne kaken er å få kjøpt på Kakeboksen
Alt handler om å ha godt verktøy, mannen sier det - og kjerringa har jaggu begynt å bruke det også. Gjør dette noen ganger, før du legger deigen på et kjøkkenklede som er godt melet - skjøten ned, fordi når brødet hvelves oppi gryta kommer skjøten opp - det er den fine skorpen det
Mandolin (eller lignende verktøy). Gleden var derfor stor da det viste seg at de slettes ikke var vanskelige å lage i det hele tatt, og som jeg har skrytt av tidligere
Strikk er et helt genialt verktøy til rumpetrening. Strikkøvelser er nemlig perfekte for å vekke en sovende rumpe, eller muskelaktivering som det så fint heter
Oppskrifter til røyken følger med røykeovnen eller så har du det fantastiske verktøyet Google. Det finnes forskjellige typer flis med ulik essens og innhold som setter sitt preg på fisken
Lav-fodmap er en diett som hovedsakelig er tenkt som et verktøyfor mange med irritabel tarm, men oppskriftene kan selvfølgelig brukes enten man har irritabel tarm eller ei
Å jobbe i mot helse-stress, det å gi folk verktøy til å finne sin egen versjon av en sunn livsstil skaper ikke nok oppmerksomhet, det gir ikke nok klikk
Kremen kan også fordeles mellom to eller tre lag. Smør og strø en form ca. Denne sto i Norsk ukeblad i 1958, og kaka bakes fortsatt mange steder. Fyll deigen i formen, og stek kaka på nedste rille i ca 45 minutter Åpne ikke døren til stekeovnen før tiden er inne. Avkjøl kaka på rist, ta den ut av formen og del den i 2 lag (kan sløyfes)
Kålstuing er nok ikke det som er "mest" vanlig å lage til middag nå for tiden (ikke i min generasjon hvertfall), men det er faktisk en veldig god norsk tradisjonsrett
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.