250 g
hvetemel
125 g meierismør
125 g sukker
1 ts bake puler
1 egg i normal str. eller to små
1/4 l
vaniljekrem, her benytter jeg ferdig kjøpt på boks og ser hvor mye jeg må ha for å dekke bunnen, tar gjerne litt mer.
3 dl eplemos som jeg lager selv, for å ikke ha for mye sukker i den.
3 epler, skåret i ikke alt for tynne skiver.
1 lite egg
Kanel og sukker
Smelt smøret og bland med fløten. I dag kunne vi endelig lage mat og bake på kjøkkenet. Jeg har bakt mange gode eplekaker før, men hadde lyst til å prøve en oppskrift medvaniljekrem for jeg synes at det hørtes veldig godt ut
Denne kaken er perfekt å servere sammen med hjemmelaget is, som du finner oppskrift på HER. Tilsett mel, bakepulver, kanel ogvaniljeekstrakt, og bland dette godt
La kaken avkjøles litt, sett den over på fat og dryss en tynt lag med melis rundt kanten. Med det samme dere er ut på Rema eller på slang, så kjøp inn en boks med god vaniljeis
Rist bollen så eplebitene blir dekt med sukkeret og kanelen. Fyll kaka med ønsket krem, jeg brukte vaniljekrem fra pose som jeg blandet med pisket krem
Blir faktisk bedre og bedre med dagene også, så helt klart en favoritt å bake tett opp mot jul. For å få til kanten rundt, klipper du til bakepapir som du fester inni springformen med litt nøytral olje
Dette er en kake/pai med mye sukker og kalorier, men den er den beste jeg har smakt. Ha resten av kremfløten i en liten kasserolle og varm den opp (på medium varme) til den begynner å småkoke, samtidig som du rører i den
Selv om jeg i dag lagde det som en focaccia så regner jeg med at det går an å bruke den som en loff. Alle som har lavkarbo som en livsstil vet hvor vanskelig det er å lage godt brød som ikke smaker egg og fiberhusk
smak til med salt og pepper. Deretter steker du kjøttkakene i en stekepanne med en del smør. Det er sikkert mange av dere som kjøper kjøttkaker til familiemiddagen, og mange tenker sikkert også at de ikke har tid til å lage de selv
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.