Nå som julen nærmer seg tenkte jeg å komme med et lite julegavetipstil den som har alt. Ta silikonformen ut av fryseren, fyll på med en liten klump smørkrem, og fyll til slutt opp med smeltet sjokolade (uten kokkos)
En enkel variant i forhold til Irish coffee. Også som varmt drikke en kald vinternatt. Melis og rom røres sammen og så tilsettes pomeransskall eller de syltete appelsinskallene
Kan like så godt kalle dette restemat da dette varme smørbrødet ble til da jeg ryddet i kjøleskapet. Smør smøreost på to skiver, legg på ruccola, soltørkede tomater skåret i strimler og tilslutt spekeskinke
Franske makroner er den perfekte spiselige julegaven til venner og familie. Jeg har fått flere spørsmål om tips til spiselige julegaver, så her kommer noen tips
For å få fondanten til å stivne og beholde formen må det tilføres CMC / Tylose. Ha ha, et litt rotete bildet, men dette er min hjemmesnekrede løsning for å få kronen til å stivne i den fasongen jeg ønsker
)-Sett deigen til heving en lun plass i ca 30-45 min(dobbel størrelse)-Del deigen og klapp den litt flat-Trill den sammen til en "pølse" og legg den med skjøten ned i en form med bakepapir- Lag et mønster på toppen med en skarp kniv ,og sikt over litt rugmel for dekor. (rugmel blir ikke brent slik rått hvetemel blir)- La den heve under et klede i ca 30 min til, mens du varmer opp ovnen på 225 grader- Stek i ca 45 min, og dekk over med et bakepapir hvis de blir for mørke "Å spise en brødskorpe i fred er bedre enn å innta en bankett med engstelse
Du kan velge selv om du vil koke vannet og så ha oppi kaldt vann til det blir en drikkbar temperatur, eller bare bruke varmtvann fra springen (da må du vite at vannet er drikkbart selv ved lunkne temperaturer, så aller tryggest er du om du bruker kokt vann)
Gjærbakst er kjempegodt til frokosten, hvertfall når det er varmt Jeg vet ikke om jeg skal kalle bolle eller brød men det er kjempe godt og egner seg veldig godt til ost og smør
Da var det tilbaketil hverdagen, hadde dere en bra Påske. Jeg spiser det samme i Påsken som ellers i året, trives best med den sunne gode maten, så da ser jeg ingen grunn til å spise noe annet
Min søster og jeg er tydeligvis ikke alene om å være gniene (av og til, i alle fall). I dag er det hjemmelaget pizza som står på tikroners-menyen hos storesøster
Ingen grunn til bekymring. Problemet er å finne ut hva man kan bruke den til, bortsett fra fårikål. Min venn i nøden, Google, viser meg til denne siden her, og jeg bestemmer meg for å lage en variant av ovnsbakt kål med linser
Rødkål kan være et enkelt tilbehørtil skinkesteken. Det lille kjedelige kålet som varmes i posen og serveres til søndagsmiddagen er ikke det jeg tenker på når jeg snakker om rødkål
Jeg er dessuten veldig skeptisk til hvordan disse eggene er produsert, og vil heller kjøpe egg fra høner som har litt bedre forhold, men akkurat for denne gangen får det gå
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.