Det viktige med karamellkoking er å oppnø nøyaktig temperatur. Jeg synes det er aller lettest med et kjøkkentermometer selv om noen sverger til kuletesten
Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie. Rør rundt med en liten tresleiv eller lignende. Rør i et par minutter til og hell mandlene ut på stekebrettet med folie i et tynt lag så de ikke klumper seg sammen
Havre er jo så godt, og sammen med solsikkekjerner og havsalt er dette snadder for ganen. Det aller beste med disse knekkebrødene er at de blir tykke og hvis dere ikke tørker de helt vil de bli myke inni og sprø i kantene, skikkelig godt etter min smak
(Nei, selvfølgelig har vi ikke det) Hvor er posene med aprikosene. Avslutt med å drysse over havsalt. 3 kvikklunsj med mørk sjokolade, grovt hakket. Kle en kakeform på 25×25 cm (eller tilsvarende) med bakepapir
Deles med pizzaskjærer før steking. Dette er opprinnelig en oppskrift jeg fikk av en studievenninne, men kominert med et salttips fra en kollega, et Farristips plukket opp i 4-stjerners middag og litt egne erfaringer
Ha sukker, smør og sirup i en gryte først sammen med kondensert melk og skummet melk. Hell halvparten av den tjukke karamellen over i en bakeform dekket med bakepapir
Følg med på slutten av koketiden, da stiger plutselig temperaturen raskt. Karamelltesten består av at du har et glass med kaldt vann stående ved komfyren din
Bruk en pensel med vann for å fjerne evt. Det vil skumme litt til å begynne med. Denne karamellsausen kan brukes til forskjellig kaker, kringler og andre bakverk
Men med enkel hoderegning kan den bli farlig mye større. Server varm med iskrem og salte peanøtter, ringle over eplekake med krem eller bare smugspis med skje bare fordi det er så sabla godt
Fyll kan være mye forskjellig, men hasselnøtter, rosiner, chili, med mer er noen forslag. Sjokolade lages raskt, samtidig som det er en kreativ prosess der gjerne dine barn kan være med – det blir garantert en læringsrik, morsom og god opplevelse
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.