50 g
revet mozarella, det er omtrent identisk energiinnhold! Av proteinkilder har jeg kylling, men byttet ut ca halvparten av den med mager kesam som jeg lagde hvitløksdressing av. Vanskeligere er det ikke – men det smakte helt fantastisk godt!
Vi har laget pizzaen før, den kommer nå til å blr laget flere ganger fordi den er så god. Med en gunstig kombinasjon av salt og friske tomater og smakfull ruccola til blir det garantert suksess
Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder
Det råder full forvirring i heimen om vi plutselig lager pizza på en onsdag, og far i huset blir dødelig fornærma dersom han kommer hjem en fredags ettermiddag og pizzadeigen ikke står til heving
Men - tilbaketil kaken. Tradisjonelt har den blitt betraktet som en kake man bakte til jul. Men jeg har vokst opp med gode, gamle Mor Monsen som en saftig helårs-skuffkake
Hell av vann, sett gryten tilbake på platen og la dem dampe av seg. Det å flytte er ikke til å spøke med og det har definitivt konsekvenser for tid som kan tilbringes på kjøkkenet
Som jeg nevnte tidligere fikk jeg et vaffeljern til jul og da ble det såklart vafler på menyen idag. Dette var mitt aller første forsøk på å lage vafler, ei hadde jeg en melkefri oppskrift som jeg synes virket "sunn" nok så det ble til at jeg slumpet sammen noe på egenhånd (basert på pannekakeoppskriften min)
I regnjakke og pøsregn dro jeg hjem fra spinning fornøyd og gira på komme tilbake på gruppetimer. Så gav alt og litt til så svetten rant og pulsen pumpa
Det ble ferdig pizzabunn fra Peppes hos oss denne fredagen - den med fullkorn - faktisk veldig god bunn, så når du en sjelden gang ikke kan lage deigen selv, er Peppesbunnen til å anbefale
Av og til må man bare ha pizza - og jeg satser på at gutta i huset lager denne i kveld. Bland alt det tørre og tilset temperert vann mens du rører deigen med kjøkkenmaskin eller for hånd
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.