Jeg er en av dem som gjerne går litt over-the-top og ikkeliker å gjøre ting hvis ikke det skal gjøres ordentlig, men alt behøver jo ikke alltid gjøres så vanskelig
I år ble måltidet ekstra langt, da mannen og jeg hadde en liten misforståelse som førte til at potetene ikke kom i ovnen før etter at forretten var spist
Strekk den forsiktig - du skal nesten kunne se igjennom uten at den sprekker. Del deigen opp i tre like store emner, form dem runde, og legg dem på en melet plate
*Ribben kan skjæres i skiver (så tykke du ønsker, dem i butikkeneer jo bare tynne såler) marineres med all slags krydder, urter og ellerså enkelt som salt og pepper
kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikkeender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
Om du ikke har hønsekraft selv, kan du selvfølgelig «jukse» med terning/pulvereller lignende. Det blir selvfølgelig ikke fullt så godt, men godt blir det uansett
På lik linje med den berømte sviskekaken så blir ikke besøket det samme uten. STSHÆIDARA, bare å ikke prøve seg på noe annet, da retten ikke finnes andre steder og dermedikke har noe annet navn eller uttale
Hvis du i tillegg lager litt hjemmelaget aioli til brødet, så blir dette en perfekt vegetarrett. Jeg er veldig glad i italiensk mat, og her om dagen fikk jeg lyst til å prøve å lage gnocchi selv
Kanskje jeg lager fra bunnen av neste gang, oppskriften såikke altfor vanskelig ut. Det som var det spesielle i med deres oppskrift, var at det ikke var det tradisjonelle smeltede smøret (eller remuladesausen) til som tilbehør - det var en yoghurtdressing
Når man vrir litt på det såer nemlig ikkemandagersåallerverst, det betyr jo at man har en hel ny uke foran seg til å bruke på noe man brenner for, elskerellerønsker å bli bedre til
Kjekk med en kakestikke om kaken erferdigstekt. Denne gule kaken (suksess kake) er bare sååå god og bytter en sukker med annen søtning som feks sukrin så blir det en litt sunnereversjon som kan den nytes med bedre samvittighet også på mørke høst dager
Visp egghvitene stive mens du gradvis tilsettersukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank. Smør ringene og sett dem rett på stekebrett med bakepapir eller bakeduk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.