Jeg er en av dem som gjerne går litt over-the-top og ikke liker å gjøre ting hvis ikke det skal gjøres ordentlig, men alt behøver jo ikke alltid gjøres så vanskelig
I år ble måltidet ekstra langt, da mannen og jeg hadde en liten misforståelse som førte til at potetene ikke kom i ovnen før etter at forretten var spist
*Ribben kan skjæres i skiver (så tykke du ønsker, dem i butikkene er jo bare tynne såler) marineres med all slags krydder, urter og eller så enkelt som salt og pepper
kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
Det blir selvfølgelig ikke fullt så godt, men godt blir det uansett. Om du ikke har hønsekraft selv, kan du selvfølgelig «jukse» med terning/pulver eller lignende
Men pannekaken trillet og trillet, og rett som det var, var den så langt unna at de ikke kunne se den, for pannekaken var flinkere til bens enn alle sammen
På lik linje med den berømte sviskekaken så blir ikke besøket det samme uten. STSHÆIDARA, bare å ikke prøve seg på noe annet, da retten ikke finnes andre steder og dermed ikke har noe annet navn eller uttale
Så jeg satte altså i gang med å lage gnocchi, og det viste seg å ikke være så vanskelig. Hvis du i tillegg lager litt hjemmelaget aioli til brødet, så blir dette en perfekt vegetarrett
Kanskje jeg lager fra bunnen av neste gang, oppskriften såikke altfor vanskelig ut. Det som var det spesielle i med deres oppskrift, var at det ikke var det tradisjonelle smeltede smøret (eller remuladesausen) til som tilbehør - det var en yoghurtdressing
Så glemte jeg selvsagt det viktigste, det er forbasket godt og har lite kalorier. Stek lett i panna til strimlene er stekt på alle sider, men ikke gjennonmstekt, husk vi snakker stir fried (hurtigsteking på høy varme mens kjøttet beveges rund i panna)
Du tenker at det kanskje ikke betyr så mye om du tar heisen eller trappa, om du går deg en tur på kvelden, om du parkerer bilen et stykke fra inngangen eller om du reiser deg opp fra stolen noen ekstra ganger i løpet av dagen
Min nye favoritt er en nydelig kremet Frappè som jeg drikker HVER dag. Ha så kaffe, isbiter, kremfløte og melk i en shaker (eller noe annet du kan skamriste) og rist alt sammen
Det er ikkeså viktig. Det er mandag, det er tirsdag, det er onsdag, jeg vet ikke. Fordel paideigen jevnt utover frukten så den har ett ganske tett lokk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.