Disse lange pennelignende pastarørene er en av våre regionale pastatyper, fra Genova. Maccheroni Genovese var veldig godt, men man trenger en STOR kjele c",)
En flott, slank filet av det fineste ryggkjøttet på laksen skal tilberedes til en carpaccio med nylaget salsa dipomodoro, italiensk tomatsaus av den enkle sorten, med tomater fra vårt lille grønnsak og urteprosjekt på Borgja gård i Bø
Jeg har valgt å bruke ferdigkokte bønner, av typen som kommer i små kartonger fra svenske GoGreen. - Tilsett resten av ingrediensene, med unntak av estragon og koriander
Viss du velger å lage en pasta med friske tomater og basilikum så er det selvfølgelig en "Spaghetti al pomodoro crudo", men skulle du velge å gjøre som meg i dag å lage en saus med hermetiske tomater og rosmarin er det selvfølgelig snakk om en "Spaghetti al rosmarino"
Disse kjøttbollene har masse smak, og passer perfekt blandet med min «Spaghetti Pomodoro» oppskrift. Italiensk krydderblanding(Gjerne fersk basilikum, persille og oregano)
Som base til sausen kan du om du vil bruke sugo de pomodoro. Frysediskene bugner over av mer eller mindre gode hel og hvalvfabrikata, og hvem husker vel ikke mors hjemmelagede pizza med kjøttdeig og et tjukt lag med norvegia på toppen
Det geniale er at man da kan tilsette andre syreholdigeingredienser og dermed oppnå nye smaksvariasjoner i tomatretter, blant annet med friskpresset sitron, hvitvin eller ulike eddiksmaker
Gjerne en blanding av store og små2 bokser Mutti tomater1 tom boks tomater med vann1 gul løk, i tynne skiver3-4 fedd hvitløk1 klype peperoncino (chiliflak) eller pepper1 glass hvitvin1 håndfull basilikumgod olivenoljesalt, pepper og litt sukker, evt. Legg dem i en ildfast form med 1/2 dl olivenolje, strø over litt salt og peperoncino, samt 1 spiseskje god balsamicoedikk
Håper du liker oppskriften min for pasta med tomatsaus, eller «spaghetti pomodoro». Det er ikke nødvendig å kjøpe ferdigmat bare fordi man har liten tid til å lage mat
Tilsett reker, SugodiPomodoro Barilla og kok i noen minutter. Vask soppen og skjær den i skiver. Varm olje i pannen, fres sjampinjong og erter med litt salt
I dag pomodoro, men også tomato på dialekt. Fordi den var gul av farge, men også liten som et kirsebær da den ble brakt til Europa av Cortez, etter erobringen av Mexico
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.