Dette er oppskriften på de tilslørte bondepikene som tanten min pleier å lage. Pisk fløten til krem. #dessert #tilslørte #bondepiker #kakebordet #oppskrift #krem #kavring #matblogg #helg #mat #kosthold #foto #blogg #kos #familie
Og noen ganger uten at tante Esther (vi var strengt tatt ikke i familie, men jeg følte det slik)visste om det så snek jeg og datteren i huset, Yvonne oss opp tidlig om morgenen for å lure til oss restene
En god bolledeig kan brukes til så mangt. Selvfølgelig kan den brukes bare til boller også, eller om du vil lage lussekatter, er det bare å tilsette litt safran eller gurkemeie
Tante Bs Krumkaker er deilig sprø og gode og hun har i alle år så lenge jeg har vært i familien laget krumkaker til oss og det er veldig snilt av henne
Hovedoppskriften er egentlig til en 24-26 cm kake, men valgte å lage den som dessert i porsjonsglass. Til toppen varmes 25 g appelsingelepulver med 0,8 dl vann
¤ Egg og sukker piskes til stiv eggedosis. ¤ Tilsett olje og revne gulerøtter og rør det godt sammen. ¤ Bland alt til toppingen og rør det til en jevn masse
Hun hadde med gaver til meg og min bror. For mange år siden så arvet jeg kokebøkene etter min tante Olga, og det var jo litt av et hell at kokebøkene skulle havne hos en så bakeglad person som meg
Jeg har aldri smakt tante Ruths kake, men jeg har blitt forklart hva glasuren inneholder. Til glasuren til denne kaken brukte vi 200 g dronning kokesjokolade200 g smørsom vi smeltet på medium varme og blandet inn200 g melisvispet godt og hadde i 1 eggglasuren er ferdig når den tykner
Skjær kyllingkjøtt i fine stykker og tilsett sammen med kokosmelken. Smak til med yoghurt og sitron. Tante B fylte 74 år og inviterte til damelunsj og spenstige damen slo til med Mulligatawny suppe. 2 løk3 hvitløksfedd350 g poteter2 gulrøtter3 selleristenger2 ts madrass curry paste1 ts malt koriander1/2 ts spisskum 2 kanelstenger1 ss demerarasukker1 ss revet fersk igerfær1 ts finhakket chili2 ss nøytral olje6 dl vann6 dl kyllingkraft2 dl røde linser250 g Fersk kylling3 dl kokosmelk1/2 dl yoghurt naturell2 ss fersk sitronsaft salt etter smakFersk koriander til pyntFinhakk løk og hvitløk, skrell grønnsakene og kutt i terninger. Servér med finhakk koriander og godt brødTil dessert fikk vi masse deilige osterChevre, Gorgonzola, Stilton, Brie og Parmesan 2 løk
Eg har utvikla tante Grete si kake vidare ved å tilsette ”drita fulle rosiner”, altså rosiner som har fått ligge i ei eller anna form for alkohol og godgjere seg
Og takk tiltante Natascha som delte oppskriften sin- god helg alle. Når Proust spiser denne( dyppet i lindeblomst-te) får han de vakreste assosiasjoner- han blir minnet om sine barndoms søndager et sted i Frankrike hvor han pleide å spise en Madeleine kake før han dro til kirken
Dette er mine favoritt rundstykker, de lages i familien til hver jul og andre viktige anledninger. Oppskriften kommer opprinnelig fra Tante Monica i Vennesla
Bland ingrediensene til smuldredeigen godt og ha det over frukten i små klumper. For et par dager siden var jeg så heldig å få rabarbra fra tantes hage, og da måtte det jo bli pai
Sukkerbrød til rund form 26 cm. 6 egg180 g (2 dl) sukker180 g (3 dl) hvetemel1/2 ts bakepulverPisk egg og sukker til stiv eggedosis. 35 minutter, på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet. Glasur250 g normal saltetsmør250 g melis300 g sjokolade1 eggkokes opp og karameliseres littAvkjøl og ha i sjokoladen og rør rundt til alt er smeltet til en glatt og fin røre, skiller den seg betyr det at sukker og smørblandingen er for varm, ha i litt kald fløte og rør, det binder blandingen sammen igjen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.