Perfekt bakst til lat helgefrokost: Tante Nataschas vidunderlige rundstykker.
CSANGOLICIOUS
CSANGOLICIOUS
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 100 rundstykker( man vet jo aldri hvem som kan bli sulten, hvem som vil ha seg hjem eller gud forby noen som ikke synes det var nok middag slik at de hadde lyst på noe mer..) Og da jeg satte igang bakingen av disse en ettermiddag var det gode minner om Nataschas rundstykker som dukket opp. Normalt sett er jeg ikke så glad i å kaste meg over gjærbakst- bare det at deigen må heve gjør at jeg tenker at det tar for lang tid. Men tro meg det gjør ikke det, idag hevet deigen under et kjøkkenhåndkle i skyggen på verandaen.Det tar den tiden det tar, cirka en time. Og uansett- hvilke andre viktige planer hadde jeg? Ingen. Når jeg endelig tar rundstykkene ut av ovnen, og ser en ivrig kar på snart 6 skjære rundstykket i to og ta et svært jafs mens han sier: -beste jeg har smakt, noengang. Da skjønner jeg at den deighevingen var godt investert tid, og kanskje hadde jeg skapt et lite Madeleine-kake øyeblikk jeg og? Her er oppskriften:
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 2 egg
  • 1 god klype salt
  • 4 -5 dl lunkent vann
  • 1/2 dl nøytral olje (ikke oliven helst raps eller solsikke)

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.