Denne fordums metode for steking av store mengder kjøtt til festlig lag har røtter helt tilbake til bronsealderen, og var i flittig bruk frem til vikingtid da interessen dabba litt av
Arkeologane grev stadig fram kokegroper der dei finner gamle buplassar. ) la våre eigne, fjerne slektningar ned sau og gris, ku og til dels hest, i jorda over varme steinar – truleg pakket inn i skinn eller magesekk
Metoden er ikkje heilt fjern frå måten vikingane brukte når dei la lammelåra i kokegrop. Brett fisken inn i pakke, ta den med på tur og legg den over grillen
Og for dere som ikke vet hva en kokegrop er, så er altså det en salgs old-fashion-stekeovn. Så legger man et lag med morenesand i bunnen og litt opp i kantene
Vi koste oss i sola med grillet pølse og marshmallows. Det eneste som var litt ordentlig på skolen i dag var norsktimen, da skulle vi skrive en liten rapport om kokegropen vi laget sist torsdag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.