100 g
linser inneholder 31 g fiber ifølge Matportalen. Til sammenligning inneholder 100 g neper 2 g fiber og 100 g sukkererter 2,9 g Løk inneholder ca 1,7 gram per 100 gram og stekte lammekoteletter ingenting. Det er ikke så verst :-)
35 min
Koteletter 4 lammekoteletter Smør eller smaksnøytral olje til steking salt og pepper
160 g
grønne puylinser 4 dl kyllingkraft/buljong/fond 1 sjarlottløk
1-2
hvitløksfedd
1 kvast
timian
4
neper
140 g
sukkererter 8 småløk - typisk stjerneløk eller sjarlottløk 4 ss smør 1/2 dl honning saft av
Når jeg får inn kostholdsplaner til analyse er det nemlig noen ting som går igjen hos veldig, veldig mange og det er ikke for mye mat, nei det er for lite mat som inneholder sunt fett, esensiellle amionsyrer (protein) ognok frukt og grønt
La fisken ligge på benken en halv time før du skal steke den, salte og pepre godt. Det fins en masse ulike måter å lage den på, og man kunne sikkert vært nyskapende og laget noe helt nytt og nytenkende med den, men bare elsker denne fisken laget på tradisjonelt vis med dampete grønsaker og sandefjordsmør
I en tørr panne har du i sesamfrøene, og steker dem på middels varme til de begynner å skifte farge. En av de mange klassikere vi ble flasket opp på som unge, fremadstormende visesangere på Prelaten i Tromsø, og med sterke solidaritetsfølelser for all urettferdighet i verden
Husk at trivsel er vel så viktig for helsen din som maten duspiser, så når du gjør endringer i kostholdet skal duogså trives med de matvarene du putter i deg
Alle organer,hjerne,hjerte, og blodomløp ¨har bruk for energien duspiser om dagene. Dette betyr at hvis duspiser mindre energi enn dette så vil kroppen din med tiden måtte gå løs på andre ting som den altså ikke skal ,for å kunne holde legemet ditt gående
Selv om jeg spiser mye varmebehandlet mat prøver jeg også innimellom å ikke steke eller koke alt. Kok litt grønne linser som du blander inn dagen etter
Spiserdu poteten med skallet på får du litt ekstra fiber. er nok en ting vi har fått litt skrekken for, men det er absolutt ingenting i veien for å bruke denne mettendes grønnsaken som er tilbehør på middagstallerkenen
Kraft, og da aller helst kraft laget på bein som er fulle av marg, vil reparere tarmskader, optimaliserer næringsopptaket av maten duspiserog fikse opp i fordøyelsen ved å normalisere magesyreproduksjonen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.