Sprøstekte torsketunger er noe av det aller beste jeg kan spise og står alltid på menyen når jeg reiser hjem til min mor som bor ved det heftige og lunefulle Stadhavet
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis
Jeg har vært med lille M og barnehagen på sommerturtil en bondegård i dag. Sunnere Livsstil. Det ble jo helt fantastisk vær i dag – bare å nyte mens man kan
En sommerturtil Danmark sikret et glass syltede asier til Historisk kokeklubb, så vi har prøvd – og skal du til Danmark, kjøp et glass med hjem, de selges i alle dagligvareforretninger og smaker deilig
Her ser vi rett mot Bø i Vesterålen ♥. Kos ♥. Gårdagens kosemat, røkt og tørket hvalkjøtt. Snurrepølser (pizzadeig snurret rundt og stekt i ovnen, ca 15 min), og verdens beste sennep og ketsjup
Du kan også lage en enkel asiatisk salat, og drikke en tysk riesling til – det er helt topp. Ishavsrøye fra Vesterålen er en kaldrøkt feinschmecker-fisk, med en tekstur, farge og smak uten sidestykke
Endelig sitter jeg igjen med hvite fine fiskestykker på benken, klar til å lage mat av. Stor, fin, hvit torsk, fisket i januar Lofoten eller Vesterålen, rengjort, skylt i sjøvann og tørket noen måneder i frisk, kald Nordlandsluft
Deretter koker eller steker og spiser den med så godt tilbehør man bare kan få til. Den beste kvalitet av torsk, tørket i det riktige klimaet du bare får i Lofoten og Vesterålen
Rens og del opp alle grønnsakene opp i strimler, bruk de grønsakene du har til rådighet. En herlig thailandsk rett med en litt vri med fersk torsk fra vesterålen, to kulturer som smelter i hop og det blir en herlig rett med mye smak og fisk som smelter i munnen
Ikke hadde jeg speltmel heller (fikk IKKE tak i det på Melbu (et mini mini lite sted i Vesterålen)). Fikk en knallgod oppskrift av Janne på blåbærmuffinsene hennes (NAM), men jeg er ikke mest glad i blåbær, bringebær derimot (Mmmm
olje til pensling av stekebrett ev. Ishavsrøye er vår eldste ferskvannsfisk, og merket «Ishavsrøye Vesterålen» er et kjent kvalitetsprodukt av oppdrettet sjørøye, med Matmerks kvalitetsstempel
Fotografen har stått med ryggen til taxibua, som du ser under. Ei grepa dame fra Bø i Vesterålen. For ei lita jente som bodde langt ute på landet var det å komme til by’n noe stort
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.