Bedre å sikte halvmalte mandler, hive det du ikke fikk malt fint nok tilbake i maskina, ta noen nye støt, sikte på nytt - enn å male for lenge, og slå fettet ut av mandlene
Kjærestekokken har forberedt det meste på forhånd før vi gikk på tur, så da er det bare å sette over gryta, og la den putre og kose seg utover ettermiddagen og kvelden, mens duften av tomater og lam sprer seg i hytta
Har du litt ekstra tid og tålmodighet er det en fordel å invistere det på steking av løken. Det lønner seg i aller høyeste grad og gir til gjengjeld en nydelig og fyldig smak på suppen
Har du ikke en favoritt oppskrift kan du finne min her sammen trinn for trinn på framgangsmåten. Helt greit spør du meg, for er det en ting som får slutt på tålmodigheten min på kjøkkenet så er det alt som har gjær, må eltes eller heves
Kaken smaker syrlig av sitron og er utrolig god med den søte/syrlige melisglasuren på toppen. Pass på å ikke raspe det hvite på sitronen, for da får kaken en bitter smak
★ La dem ligge lenge på brette før du tar dem av bakepapiret. Etter veeeeeldig mange forsøk, fikk jeg endelig til franske makroner på det fjerde… (eller ble det femte
- Visp på middels-høy hastighet, og tilsett litt og litt sukker av gangen. - Ha bollen av kjøkkenmaskinen, og mål opp mandelmel og melis i en separat bolle
Det var en kveld i hvor vi var på besøk hos et vennepar av oss som er over middels interesserte i mat og vin, og fikk servert verdens beste franske løksuppen som vi noen gang har smakt
Følg Just another food story på facebook og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen
Løken surres på svak varm i en time eller to. Har du dårlig tid går det fint å steke i løpet av et kvarter men aller best blir den når du gjør det saaaaaaaaaaaakte
Har hatt masse gjester på restemat i dag, hadde i alle fall laget nok av både mat og kaker hihi. Det er viktig å følge oppskriften nøye når man baker makroner, her skal man være pinlig nøyaktig på vekt, samt konsistensen på røren
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.