20 timer
i går sov denne jenta som en murstein i natt. Jeg kjenner jeg er litt redusert i dag,men det kommer seg nok etter hvert. I går,ved break of dawn, lagde jeg deilige småkaker. Dere ville ha oppskriften så her får dere den! Ingredienslisten er som vanlig linket til produktene. Småkakene er glutenfrie, melkefrie og sukkerfrie. De er myke, litt klebrige og luftige, med små sprekker akkurat som vanlige cookies. Nam nam med andre ord.
225 g
smør/margarin, romtemp
300 g
erytritol
200 g
sukrin gold
1 ts
vanilje ekstrakt
2 egg
eller passende substitutt*
480 g
hvitt rismel
1/2 ts
natron/bakepulver
1/2-1 ts
salt
5 dl
sjokoladebiter, jeg bruker disse veganske/allergivennlige
1 dl
macadamia nøtter,finhakkes
2 ss
linfrømel av hvitelinfrø utblandet i 2-3 ss vann, eller kjøpt eggsubstitutt (no egg) tilsvarende to egg kan brukes som substitutt.
Tradisjonell tiramisu er laget av blant annet sukker, hvetemel, marscapone ost, italiensk vaniljesaus med egg, og ladyfingers, en ferdiglaget kake kjeks som dynkes i ekspresso
Juletrøfler – sjokoladekonfektmedsjokoladetrekk. Kryddercookies med gresskar ogsjokoladebiter. Sjokobaren kan lages vegansk, glutenfri eller med fullkorn etter ønske og behov ved å velge passende produkter
Eg lagde også sikksakk med smelta sjokolade over noken. Men med små knep er det fullt mulig å lage mange av oppskriftene melkefrie også, det er ikkje alltid eg kommer på å skrive det i innleggene
Laget helt uten sukker og du kan fint erstatte hvetemelet med havremel eller mandelmel. #chocolatechipcookies #oppskrift #sjokolade #cookies #sukkerfri #sunn #matblogg #baking
Legg en liten klatt med (avkjølet) karamell nedi og topp med litt smeltet sjokolade igjen. Helt til slutt har jeg trukket vinner av boka Sunnere livsstil med Kristine Weber
La dette stå mens du moser dadlene med stavmikser eller blender. Sukkerfri, glutenfri og laktosefri. Før jeg kaster meg over den store rydde/vaske/pakke dagen har jeg brukt formiddagen til trening og sanking av mammapoeng
- Sett fyllet til kjøling- Når fyllet er ferdig avkjølt, så kan du smøre det oppå kaka med en slikkepott eller en kniv (jeg syns kniven ga et bedre resultat)- Smelt sjokoladen forsiktig (det brenner seg veldig fort hvis du ikke passer på) - og strø det over kaka med en skje
Kan lages melkefri også, bare bytt ut smøret. Denne røra gir ca 10 stk vafler. Ingredienser. 2 store egg1 dl glutenfritt mel (jeg brukte schär)0,5 dl jyttemel teff fibra40 gram meierismørCa 7 ss tagatesseCa 2 dl soyamelk (alpro)1 ss fiberhusk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.