- 6 toppede ss reker (jeg brukte fra lake). Denne serverte jeg som en del av en tre-retters jeg serverte til mine faste stamgjester/prøvekaniner sist fredag, og denne falt virkelig i smak
Skalldyrsuppe med jalapenopølse. 24. 10. 2015 kl. 17. 26 i. kosemat/helgemat. Ingen kommentarer. Som de fleste vet, er vi midt i hummersesongen, hva er vel da bedre enn en skikkelig hummersuppe
Blåskjellsuppe med safran. Dette er en spektakulær skalldyrsuppe som slår alle rekorder. La suppen få et nytt oppkokLa den småkoke i noen minutter til den begynner å tykneTilsett da crème fraîche og kok opp igjenSmak til med salt og cayennepepper
Er det mye rogn i rekene så prøv å skyll den bort fra skallet. Virkelig en herlig suppe, mettende til midag så vel som til et kveldsmåltid når du får lyst på noe ekstra godt, og helt super som en forrett
kraft fra blåskjell. Kutt opp gulrøtter og sellerirot i tynne strimler for pynt og litt tekstur og la de koke seg møre før du legg oppi fast fisk, blåskjell som du tok ut etter å ha kokt kraft eller andre godsaker fra havet
NÅR FRANSKMENNENE LAGER LURE TING AV TORSK OG KLIPPFISK. Sett fisken tilside og kok skrelte poteter og lag mos med melken fra fiskekopkingen, hvitløk, olje pepper og persille
La suppen koke sakte opp og la den småkoke mens du tilsetter fløte og creme fraiche. 1 neve persille 3 dl hvitvin3 dl kremfløte 2 dl creme fraiche2 fedd hvitløk1 liten eller 1/2 chili 1 1/2 ss raspet fersk ingefær2 ss tomatpure1 fiskebuljong terning Ca. 6 dl kraft fra rekeblandingen og ca. 2 dl creme fraiche
Enkel å lage, fres 1 hakket løk og 1 presset fedd hvitløk i en gryte med olivenolje, ha i 1 boks med knuste tomater, 2ss tomat pure , 1 l fiske kraft(enten buljong kraft du har laget selv eller kjøpt, jeg har alltid litt kraft i fryseren)og 1 dl litt hvitvin
Vil du se bilder jeg tar her i Sør-Frankrike, kan du følge meg på Instagram. Jeg blogger i dag fra vakre Nice, hvor jeg koser meg med sol, bading og deilige sommerkaker og desserter
Cassoulet er noe av det vi alltid prøver å finne på restauranter i Frankrike, ikke så ofte å finne på restauranter i nord og vest, men i sør-frankrike er det så og si alltid å finne på menyen
Hemmeligheten med steking av andebryst lærte jeg i Sør-Frankrike for mange år siden. Tantelen fra Sarpsborg hadde levert flotte andbryst kjøpt hos broderfolket
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.