Denne deilige sirupskaken inneholder kefir, sirup og krydder, og den blir ufattelig myk og god i konsistensen selv om kaken verken inneholder smør eller egg
Dette er en gammel favoritt hentet fra min mormors kokebok ,sirlig nedskrevet med snirklete nesten uleselig håndskrift, blir det noe nesten hellig over å bake disse
Nok en oppskrift fra min gode kakebake-ekspert-kollega. Denne heter i hennes versjon Farmors honningkake, men jeg har tatt sjansen på å døpe den om - av grunner som vil fremgå i oppskriften
1. Bland salt, sukker og portvin. Legg fileten i blandingen, og la det modnes i to døgn i kjøleskap. 2. Når fileten er ferdig gravet tørkes den og skjæres i tynne fine skiver
Til ferskfisk brukes torsk, sei eller hyse. Brosme og uer er heller ikke å forakte. Fisken rundrenses, skjæres i fingertykke skiver og blodranden fjernes
Kamskjell (Pectinidae) er en familie i klassen muslinger, som hører til rekken bløtdyr. Denne familien skiller seg fra andre muslinger først og fremst ved at hengselen med ligament og lukkemuskelen mellom skalldelene er betydelig større
I Arkivet finner du også oppskriften på min hjemmelagede Gløgg, deilige rosinboller/ rosinbrød, sirupskaker, lefser , kokkosmakroner og svele , noe som også er godt å ha til julefrokoster og julelunch,
For noen uker siden gjorde idErik og jeg en filmjobb på Universitetet i Nordland. Mens vi pauset i kantina kom en gammel skolevenninne bort og så liksomstrengt på meg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.