Mias Mat slår til med rødbethummus, dessertbloggen Idéfull har laget en dessert med rødbetmousse som hun kaller rødmende betefruer, den engelskspråklige My Nordic Kitchen har laget en smoothiebolle av rødbeterog bær og på herlig nynorsk får du kvit pizza med beter hos Kvardagsmat
Vend dem i olje, salt og pepper. salt og pepper. salt og pepper. )1 kg rødbeter1 ss olivenoljesalt og pepperKrem100g gresk youghurt2 ss fersk revet parmesan+ litt til pynt1 hvitløksfedd finhakketsalt og pepperSett på ovnen på 175 graderskrell og del opp rødbetene i små staver. Enkelt, sunt og veldig godt 1 kg rødbeter
Topp med litt sukker (ikke for mye, du vil ikke ha brent overflate), salt og pepper og bak i ovnen i opp til en time, kjenn litt på dem underveis – rødbeter trenger litt tid på å bli passe møre
Hva er vel sildesalaten og leverposteien til jul uten rødbeter, så derfor er det like greit å få gjort unna rødbetsyltingen, for de aller beste rødbetene er de hjemmelagde så klart
Kjør rødbeteog quinoa glatt med en stavmikser og bland inn resten av ingrediensene. Foreløpig er ikke denne debio godkjent, men Kooperativet gjorde tidlig avtale med gården om å få levert quinoaen fra et felt uten sprøytemiddel og kunstgjødsel
Det begynner å bli skikkelig kaldt og guffent ute om dagen og jeg merker at kroppen, hode og halsen begynner å hangle litt og jeg som hele tiden har mange baller i luften, har rett og slett ikke tid til å bli syk
Det er noe deilig gammeldags og sunt i å bruke rødbeter, tenker jeg. Hvis den tommelfingerregelen jeg har lært gjelder, jo sterkere farge, jo sunnere, da stiller rødbeten i superklassen
-Matmagi har laget Enkel rødbetesalat samt Rødbetesalatmed mangold og gresskarkjerneolje. Det er Mia som har stafettpinnen denne måneden og hun satte det hele i gang med temaet «bete»
Pill av skallet med en liten kniv og legg betene til side. Vær gjerne litt raus med eddik kvaliteten. Innhøstingen i hagen nærmer seg slutten, men jeg har enda noen små polkabeter ogrødbeter igjen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.