Denne gangen lager jeg sausen helt fra bunnen, men har du tidsnød, eller bare rett og slett ikke orker tanken på å stå og hakke grønnsaker, røre i gryter og styre og ordne, så kan du bytte ut alle de friske grønnsakene jeg bruker her, med 2-3 glass ferdig pastasaus du synes er god. 8-10 tomater3 store gulrøtter2 løk4-5 stilker stangselleri2 rød paprika, jeg bruker en vanlig og en søt, spisspaprika3 fedd hvitløk1 terning grønnsaksbuljong1/2 dl olje, gjerne olivenolje3 bokser hakkede tomaterKrydder du liker til pastaretter1 dl fløte. 4-5 stilker stangselleri
Pesto er det enklest å lage i en foodprosessor eller i en liten hakker. 500 g karbonadedeig (eller kjøttdeig). Form små kjøttboller og stek i panne, eller i ovn ved ca 180 grader i fem minutter - pass på at de fortsatt er rosa i midten
1 kopp lys kokesjokolade eller melkesjokolade (190g). Kle en form på 22*30 cm +/- med aluminiumfolie, smør folien eller spray på noe form spray. 1/4 kopp smør eller margarin (56g). 1/4 kopp Vikingmelk eller fløte (60 ml) (vikingmelk er uten søtning). Kjøl ned i kjøleskapet i ca 30 minutter eller til karamellen er stiv nok til siste laget. Relatert 1 kopp lys kokesjokolade eller melkesjokolade (190g). 1/4 kopp smør eller margarin (56g). 1/4 kopp Vikingmelk eller fløte (60 ml) (vikingmelk er uten søtning)
1 kopp lys kokesjokolade eller melkesjokolade (190g). Kle en form på 22*30 cm +/- med aluminiumfolie, smør folien eller spray på noe form spray. 1/4 kopp smør eller margarin (56g). 1/4 kopp Vikingmelk eller fløte (60 ml) (vikingmelk er uten søtning). Kjøl ned i kjøleskapet i ca 30 minutter eller til karamellen er stiv nok til siste laget. Relatert 1 kopp lys kokesjokolade eller melkesjokolade (190g). 1/4 kopp smør eller margarin (56g). 1/4 kopp Vikingmelk eller fløte (60 ml) (vikingmelk er uten søtning)
Kyllingen skal ikke deles i små biter eller. Bruk mandelpoteter eller gulløye til dette. Det aner jeg ikke , har aldri opplevd det eller hatt det problemet…Men det skal bare fløte oppi ikke noe annen væske…Fløten er kraften som koker inn i potetene, kyllingen og grønnsakene…
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.