olje (helst valnøttolje)50 gr gjær1 ss salt400 gr fin rug8 -900 gr hvetemel100 gr grovhakkede valnøtter Rør ut gjæren i lunkent vann og bland inn detgrove melet og mesteparten av det fine melet,sammen med salt og olje
Kom over en oppskrift i et blad, en oppskrift på et brød sikkert mange er kjent med. ) Grunnen til akkurat dette brødet er at jeg liker brød med litt mat i, som holder meg mett over lengere tid
Ha godt med mel på benken og bruk en slikkepott for å få deigen ut av bollen, dryss litt mer mel oppå og form brødet så det passer i en brødform, du trenger ikke kna deigen
Jeg eksperimenterer med surdeig for tiden, og det er en spennende øvelse. Jeg bruker surdeigen til to typer brød, dansk rugbrød og et fint brød med samme surdeig, som et rustikt landbrød
Til 12 skiver raw rugbrødmed soltørka tomat. - La brødet tørke i ca 6 timer før du ruter det opp med et pizzahjul og tørker det videre et par timer. ca 10 timer- Ja, du kan tørke dette brødet i ovn på 50 grader med døra på gløtt. Selvom jeg brukte en hel liter rugspirer og 15 soltørka tomater så smaker dette brødet nesten ingenting, så her må dere gjerne være raus med krydder og urter, eller ha på masse smaksrikt pålegg. 12 skiver raw rugbrødmed soltørka tomat. 50 grader med
Følg med underveis, det er fort at de. Bruk som tilbehør til vafler eller bananlapper med havregryn. I dag har jeg blant annet laget disse brente sukkerfrie valnøttene
Hell ut vannet og tørk valnøttene med kjøkkenpapir. Bland valnøttene med melisen i en bolle. ♥ Jeg fikk noen valnøtter til overs som jeg la i en skål med portvin
Enda en brødoppskrift fra meg, og det er vel fordi det spises mer brød enn kaker her i huset. o)Dette er også en oppskrift på brød som påbegynnes den ene dagen og fortsettes den neste, en metode som gir veldig saftige og holdbare brød
Begynn med å ha sukker,salt og vaniljesukker i en stekepanne. Når sukkeret ditt har smeltet helt rører du inn honningen din og deretter nøttene, ta stekepannen av varmen og bland nøttene godt sammen med det smeltede sukkeret
Honning-glaserte valnøtter er utrolig enkelt å lage og smaker fantastisk godt sammen med ost. Fyll på med flytende honning til nøttene såvidt er dekket
La brødet kjøles ned på en rist, og deretter nyt det med en god skive ekte geitost. 200 gr Fibra fullkornsmel 50 gr sesammel (kan erstattes med Fibra) 250 gr sammalt rugmel finmalt 0,5 ts tørrgjær 1 ts salt 1 ts honning 4,5 dl kaldt vann 1 kjele eller form med lokk som tåler å stå i ovnen. La den steke med lokket på i 30 min, og deretter 10 min uten lokk for å få en sprø skorpe
kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.