Risgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Med sukker, kanel og et smørøye på toppen og servert med et stort glass rød saft til, smaker grøtmiddagen deilig
Muskat, kanel, kardemomme, ingefær og kryddernellik er de mest brukte. Da passer det godt med frukt fra Kakitreet, som man finner mange av i Kina og Japan
Og en tradisjon jeg har lyst til å føre. Jeg elsker risengrynsgrøt. Og veldig veldig god. en fantastisk god sødme til grøten, og du trenger nesten ikke sukker på toppen
Det er mannen i huset som opp gjennom årene har kokt grøt på lørdager, derfor husker ungene hans "kamp" med grøten, og de har ønsket seg denne "kampen-med-grøten-oppskriften" i skriftlig form
Farmor pleide å pakke inn gryta i pledd og greier (tror jeg. Lørdagsgrøt eller julegrøt eller bare ganske enkelt grøt, risengrynsgrøt hører med til den norske matkulturen
=D Grøten ble hvit (vanligvis blir den grå), den ble kremete og myk (vanligvis klumpete og hard) og den smakte akkurat slik risengrynsgrøt skal smake - og smaker ikke noe særlig kokos heller for de som ikke liker det
Ha i vaniljesukker og spe risengrynsgrøten med melk. Hva er vel julen uten grøt, selv om jeg personlig har litt problemer med melk og ris, så er dette et must i julen
Smaker deilig av risengrynsgrøtog den slo veldig godt ann hos mitt testpanel. Smaker deilig av kanel og riskrem og så er det alltid kjekt å bli kvitt litt restemat uten å måtte kaste det i søpla
Jeg lagde en Risgrøtkake der jeg brukte rester av risengrynsgrøt. Så veldig originalt er det kanskje ikke siden jeg allerede har laget Riskake for mange år side, og både Rislapper og Grøtvafler er populære oppskrifter her på bloggen
Jeg spiste det ikke så ofte før heller, men av og til kokte jeg risengrynsgrøt. Etter at jeg fikk diabetes og ikke kan spise så mye karbohydrater lenger, har grøt vært fraværende i mitt kosthold
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.