Den ovnsbakte varianten av Ratatouille gjør at grønnsakene holder bedre på teksturen og smakene. Ovnsbakt Ratatoille er nydelig tilbehør til alle typer grillet/stekt kjøtt
Du kan ha ratatouille som tilbehør til mye, vi bruker å lage ovnsstekte koteletter. Dette er en rask og enkel rett, og du kan gjerne lage opp en større porsjon med ratatouille og fryse ned i passende porsjoner
Mange, meg selv inkludert – av og til – lager ratatouille raskt ved å steke opp grønnsaker i panna. Her er ei oppskrift på den ultimate ratatouillen, inspirert av ei kokebok jeg har fra Provence
(fransk grønnsaksgryte til 6 personer)1 squash i terninger1 gul eller rød paprika i terninger4 tomater i terninger (uten skall og innmat)1 hakket løk5 ss olivenolje1 neve hakket basilikum3 fedd finhakket hvitløk2 ts rødvinseddik2 ts sukker2 ss fetaost i terninger Stek squash i olje i ca 5 minutter
Ratatouille er en sunn og mager rett, som passer både for seg selv og som tilbehør. Ratatouille1 aubergine1 squash2 paprika (rød/gul/grønn eller en blanding)1 løk2 fedd hvitløk1 boks hermetiske hakkede tomater1 dl vann2 ss olje til steking1 laubærblad1/2-1 ts salt1/2 ts pepper1 ts tørket persille1 ts tørket timianDel grønnsakene i terninger
Ratatouille med kjøttboller og fetaost. En superrask middag som så og si lager seg selv i ovnen. Navnet uttales for øvrig «ratato-ij» og er en grønnsaksgrateng fra Frankrike
Denne gangen tenkte jeg å prøve meg på den tradisjonelle franske Ratatouille. Grunntonen i den jeg valgte ligner den fra Sør-Frankrike, Ratatouille fra Provence
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.