Panna Cotta er en nydelig dessert, som er en av mine favoritter, og den her rimelig enkel å lage, er fort gjort, og er du av de som frykter gelantinplater
Problemet mitt er at vi ikke har særlig tilgang på store nok kjøttstykker av gris i butikkene her. Men så kom jeg på at jeg hadde ei elgsteik i fryseren
Brun elgeskavet i pannen med smør, og fordel dem i fire ildfaste porsjonsformer. Dette er en viltrett med høyt innhold av fett fra butterdeig, og brien som smelter over kjøttet
Brun elgkjøttet og løken i litt smør. Gryterett med elgkjøtt - nok til 2 eller til 1 i to dager. 400 gram elgkjøtt (grytekjøtt, biffkjøtt) i strimler. 400 gram elgkjøtt (grytekjøtt, biffkjøtt) i strimler
600 g renskåret, mørt oksekjøtt i strimler12 sjalottløk, hele6 store champignoner, delt i 46 selleristilker, 1 cm biter6 tomater, flådde, delt i 4 (la tomatene ligge i kokende vann 1 minutt, ta opp med gaffel og dra av skinnet med en skarp kniv)en ganske liten håndfull frisk basilikum, klippetsalt pepper5-6 dl rødvinsmør til steking1-2 ts maizenamel rørt ut i litt kaldt vann---sukkererter---poteter eller potetmos 1
Forrige helgen hadde de med seg mengder avelgprodukter fra vinterjakta i Gudbrandsdalen. ), pannestekte små biter av persillerot, balsamicokokte småløk, smørdampede aspargesbønner og en gratinert potetform med bacon og persillerot
Hartvigsen inviterte som sedvanlig til påsketur til Stavtjørn – ett av mange fjellstrøk uten snø men som til tross for dette oser av påskestemning og forventningsfulle voksne og barn
Jeg hadde funnet oppskriften i et blad, og hadde ikke så store forventninger i verken den ene eller andre retningen, men prøvesmakingen underveis gav store forhåpninger
Helgen har vært avslappende og deilig. Søndagsmiddager er derfor en favoritt. TIL ELGSTEKEN TRENGER DU. Tørk av kjøttet, og krydre det/gni det inn med salt, pepper og frisk, finhakket timian
Dette er en pimpet versjon av potetmosgratengen. Noen av dere husker kanskje at jeg har nevnt noe om en litt annen motivasjon, vel i morgen forteller jeg dere hemmeligheten min
Sosekjøtt er bare noe av det aller beste som finnes. Derfor er det helt ideelt å lage i helgen. Klipp av ett par hele kvister rosmarin som du lar koke med
Dette ble en av de beste elgretter jeg har spist. Men uansett er det ingen årstid som gir oss så mye av markens grøde, og det er det jeg liker aller best ved høsten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.