Denne potetsalatenmedeple, skinke og ramsløk er et godt tilbehør til maten, eplene gir syrlighet og sødme, spekeskinken gir deg salt og av ramsløken får du en deilig hvitløksmak
Men med denne oppskriften så føler jeg at jeg alltid klarer å tilsette det folk ønsker hver gang, uten å måtte forandre på selve grunnoppskriften, og det er jo fantastisk
Det skal sies at potetsalat ikke er den eneste retten jeg mener er obligatorisk på koldtbordet, for min del bør det også være minst en grønn salat og eggerøre, gjerne med røkt laks
smak til med salt, pepper og litt sukker. Start med å skylle potetene godt. Ta en bolle og tilsett eggeplommen, Dijon ogeplecider eddik og pisk sammen tilsett nøytral olje i en tynn stråle mens du pisker
I dag får dere oppskrift på en potetsalat som både smaker godt og ser fin ut. Den kan spises som tilbehør til kjøtt eller fisk, men er også utmerket som et selvstendig måltid
Epledesserten er en min egen versjon av "bakte eplermed mørdeigslokk", og jeg ser meg ikke tilbake. Desserten serveres lun med hva du måtte ønske av krem, crème fraiche, tyrkisk yoghurt eller vaniljeis
I løpet av sommeren blir det mye grillmat og da passer det kjempebra med hjemmelaget potetsalat. Bytt ut laktosefri lettrømme med ekstra lettrømme, sæterrømme, creme fraiche og bruk vanlig majones hvis du foretrekker det
Fjern fra ovnen og toppe eplenemed blandingen. Serverer varm toppet med vaniljeis. Du kan bruke hasselback teknikk for å lage både bakte poteter og søtpoteter, delvis skjære på toppen for å få herlig sprø konsistens på toppen mens insiden er fortsatt myk, bruke litt olivenolje eller urtesmør for å penslet i mellom skivene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.