Godt utstyr er viktig til lefsebaking, "lefsepinner" forenkler forflyttingen av lefsene fra bakebenken til takka, kjevle med "rutemønster" og kost med naturbust for å fjerne mel fra de ferdige lefsene og fra takka
1. Start med å koke og avkjøle potetene. 2. Bland sammen rømme, fløte og malte kokte poteter. 3. Del deigen i to deler og elt inn hvetemel til deigen kjennes passe fast
Jeg er veldig glad i lefse, men det er jo umulig å finne i Oslo, verken med eller uten gluten. Man kan få tak i noen lomper som er glutenfrie, men de er jo sååå dyre, og ikke spesielt gode heller
Ha lefser på benken og smør på creme fraiche/rømme blandet med salt, pepper og litt sitronsaft. Rull tett sammen fra der skinken ligger, legg med snittsiden ned, klem litt flat for å festes og kutt i passelige stykker
Bruk Sørlandets eller noen som er i samme kategorien. Jeg er veldig glad i fløtegratinerte poteter, så her om dagen testet jeg å fløtegratinere chips, og det ble kjempegodt
Oppskrifta på potetlefser skal jeg dele med dere i mårra. Sylte. 28. 11. 2014 kl. 21. 08 i. Jul. Ingen kommentarer. Det er så hyggelig å se at mange av dere er innom selv om jeg ikkje har tid til å blogge så mye for tida
Svigermor har visstnok funnet og perfeksjonert disse oppskriftene fra ukebladet Familien. Her nede på Sørlandet drikker man kanskje ikke så mye, men du verden hvor rusa man er på sukker i form av kaker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.