Mozarella (2 baller på 3 pizza), parmesan/cheddar eller annen god ost
God skinke, f.eks. Jacobs Prosciutto Cotto, bøkerøkt eller lignende
Boks med knuste tomater
Fersk champignon
Urter(oregano, basilikum, timian)
1 god
klype sukker
Salt og pepper
Olivenolje for smøring av lufttette bokser og til servering
Valgfritt
Hvitløk/hvitløkspulver
Instruksjoner
Bland litt romtemperert vann med gjær og ca. 50g mel i en bolle og miks. La blandingen stå noen minutter og skumme.
Bland mel og salt i bakebolle. Tilsett resten av vannet og start eltingen, bland inn gjær-miksen. Eltes i ca 15 min.
La deigen heve i eltebollen med lokk i ca 1 time. Etter 1 time, del deigen i 3 like deler og legg i hver sin oljete lufttette boks. La de stå på benken for heving i minst 4 timer. Kan stå kortere, men da må man bruke mer gjær.
Lag tomatsausen ved å tømme ut boksen i en sil/dørslag for å fjerne endel væske. Bland så inn urter, salt, pepper og sukker. Smak til. Hvis det er litt klumper i tomatsausen, så bruk en stavmikser for å lage den jevn.
Varm ovnen til 260 grader, gjerne med undervarme og vifte eller pizzafunksjon.
Når deigene har hevet, bak ut 1 og 1 på melet underlag. Ikke bruk kjevle. De skal være tynne på midten og tykkere i kanten.
Smør på tomatsaus, ha på ost, skinke og sopp. Stekes i noen minutter til osten er gyllen og skorpene sprø. Tid varierer veldig fra ovn til ovn.
Her om dagen kom jeg over en herlighet som heter Pizza kake, dette måtte testes. Så lager du en bit deig som er like bred og lang som rundt kanten på formen, dette blir veggen på pizzaen
Jeg har toppet pizzaen med ruccola og en dæsj creme fraiche. Pizza er noe jeg absolutt aldri blir lei. Denne oppskriften på en enkel og sunn havrepizza gjør at du kan spise pizza hver dag som gjør godt både for kroppen og for smaksløkene
Pita pizza er utrolig lett å lage og veldig gøy for barna å være med å velge fyll på sin egen pizza. Pitabrødene ligger bare å venter i skuffen eller i frysen på en dag du ikke orker å styre på kjøkkenet, men har lyst på noe godt
Siste kvelden Magne er hjemme koser vi oss alltid med litt ekstra god mat, ikveld hadde jeg lyst til å prøve meg på spiralene jeg så på kreative ideer, jeg brukte vanlig pizzadeig
Dette kan være forskjellige fra ovn til ovn, så følg med her så den ikke blir brent. Etter å ha sett det har vært mye snakk og deling av oppskrifter til pizza med blomkålbunn på sosiale medier, så måtte jeg prøve ut dette selv
Du og jeg har helt sikkert spist og laget mye pizza i vår tid. Alle klarer vi å lage en god hjemmelaget pizza, men det som gjør disse pizzaene så spesielt gode er råvarene og de enkle prinsippene
Her om dagen kom jeg over en herlighet som heter Pizza kake, dette måtte testes. Så lager du en bit deig som er like bred og lang som rundt kanten på formen, dette blir veggen på pizzaen
Mini Pizza - Bunn uten heving. Pizzabunn uten heving. Mini pizza er kjempegodt. Jeg har brukt denne flere ganger i barnebursdager hvor barna selv lager sin egen pizza
Selvfølgelig kan du spise pizza selv om du slanker deg. Ikke bare er denne pizzaen mager og kalorifattig, den er i tillegg kjempesunn og full av grønnsaker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.