Del opp blomkål og brokkoli i buketter. 1 stk blomkål. 1 stk blomkål. Første mandag i januar, alle ukebladene er fulle av dietter for ett nytt, slankere og bedre liv
Fortvil ikke, her er gratinerte blomkålbuketter. Gratinert blomkål. 1 blomkål3 dl hvetemel2 egg3 dl brødrasp1 dl parmesan1 dl cheddar eller annen ost Olivenolje. Del blomkålen i buketter og skjær stilken i biter - kjør de i micron i 3 minutter eller kok de i 4 minutter. Hell av vannetHa mel i en bolle, vispet egg i en annen og brødsmuler med raspet ost i den tredjeDypp hver bit først i hvetemel, så i egg og avslutt med brødblandingenLegg bitene på en smurt stekeplate/bakepapir og drypp litt olivenolje overStek blomkålen i ca 30 minutter eller til de er gyllenbrune. 0 1 blomkål
Er du som meg veldig glad i blomkål tror jeg du vil like denne gratengen her, den er virkelig god og kan hvis du vil, enkelt gjøres om til en vegetarrett ved å sløyfe bacon
Blomkål. Blomkålen er slettes ikke en nord-europeisk grønnsak i det hele tatt. De første blomkålene ble utviklet av araberne i middelalderen og selv om det kanskje ikke er den første grønnsaken vi forbinder med mat fra Midt-Østen, brukes den faktisk en god del
Blomkål med skinke/bacon og hvit kremet ostesaus. Blomkål med skinke/ bacon og hvitsaus. Skjær eller plukk av grønne blader fra blomkålen og skyll den i kaldt vann
Blomkål er en allsidig og deilig grønnsak. Har du laget blomkålris, f. Da jeg kom over disse hvite og lekre blomkålhodene forleden ble middagen bestemt ut fra dem
Det er eksamentider, og dermed tid for kjapp mat. Ikke har jeg prioritert mathandling noe særlig heller, så da ble det en enkel form i ovn, av ting jeg hadde liggende i kjøleskapet Likevel så ble det en kjempegod hverdagsform av det
Inviter på helstekt gratinert blomkål. Ta ut blomkålen og pensle på blandingenAvslutt med et dryss parmesan og sett blomkålen tilbake i ovnen i ca fem minutter
Jeg har eksperimentert med litt forskjellige krydre på blomkålen og det meste blir godt, men denne varianten med hvitløk og mandler synes jeg er helt nydelig
Rens blomkålen og del den i små buketter, bruk også stilken. Ha purre og blomkål i en kasserolle (bruk helst en kasserolle med slippbelegg), tøm over vann og legg i grønnsaksbuljongterningen
Akkurat nå ligger det kritthvite, nydelige blomkål i hyllene i den butikken jeg handler i, så nå gjelder det å bruke masse av denne nydelige grønnsaken mens de er på sitt beste
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.