Man fyller melken i en gryte og rører fra den kommer på varmen til den koker opp. Gommi er en rett eller pålegg som ble brukt i høytider og større selskapligheter til kling og smørbrød
Supertynne lefsekling fraTelemark. Lefsekling fraTelemark. Nydelig Lefsekling fraTelemark. Julen omkranser oss med sin lune stillhet,og i førjuls-tiden passer det godt å bake lefse
Når det er grodd gnir man torvene godt fra hverandre og fyller kornet i sekker til møste. "Såsnart mesken kokar, har ein den åt kolla som ein føreåt har lagt rostegrind i, litt breskekvist framme ved tappholet og to oppløste band stiv halm ikross
Kok opp byggrynene til de er myke. Tilsett rosiner og sukker og kok suppen i 10 minutter. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann eller saft, ha det i suppen og rør godt
Med gåse eller andeleverpate fra Holte gård i Drangedal, bacon fra Løyte gård, og cognacen Gaustatoppen XO fra Tinn, ville dette vært en sterk Telemarksforrett
General Olaf Rye var jo fra Bø i Telemark. Egentlig en fransk betegnelse som beskriver enten «beste enden av nakken» skåret enkel med 8 ben, eller dobbel carré, «carré d’agneau», med 6 ben
Og om ikke lenge kan også Telemark skilte med vin fra egne druestokker. Til Årø Vingård kan du enten spasere fra fergeleiet, eller leie Havnekiosken golfbil
Brus har jeg liksom vokst fra og noen av urteteene på markedet lukter og smaker så suspekt at jeg istedet har brygget opp denne forfriskende drikken her
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.