Dessert tips til nyttårsaften. 28. 12. 2016 kl. 15. 19 i. mat. Ingen kommentarer. God romjul. ❤️. Her kommer noen dessert tips til nyttårsaften som nærmer seg med stormskritt
Det betyr den kan være enklere og mindre krevende å lage, men kanskje minst like god. La det koke opp, sett på sterk varme og hell opp i skjellene og la det fosskoke i fire, fem minutter
Etter å ha lest A-magasinet nr. 51, hvor Geir Salvesen presenterer en deilig “boblende” forrett, synes jeg at også Selskabelig`s lesere må få denne oppskriften til nyttår
Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Stekes ved 175 grader i 20 – 25 minutter. 15 minutter. Visp i 5 minutter, skrap ned sidene underveis
Sett skålene i kjøleskapet og avkjøl i minst et par timer (eller over natten). Sett skålene i kjøleskapet og avkjøl i minst et par timer (eller over natten)
1 ts mineralsalt. Del deigen i 9 like store biter og trill dem til boller i hånden (blir mindre klissete om du har litt vann på hånden). 20min. 1 ts mineralsalt
Kutt ananasen i mindre biter. Waldorfsalat er nok noe mange kjenner til og kan betegnes som en av de klassiske salatene man serverer til koldtbord her i Norge
La alt kose seg og få litt glans i pannen (ca fem minutter fra du tilsetter grønnsakene) Når timen har gått har du bacon og grønnsaker i gryten med kjøttblandingen sammen med vin og soyasaus
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 minutter til de er gjennomstekte. Sett kaken i kjøleskapet i 30 minutter slik at sjokoladeglasuren stivner. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 minutter til de er gjennomstekte. Sett kaken i kjøleskapet i 30 minutter slik at sjokoladeglasuren stivner
Øs jevnlig over stekesjy og tilsett mer vann dersom den fordamperKalkunen er ferdig når kjøttsaften er klar, ved 70 graderLa kalkunen hvile i 30 min. Hakk en løk og surr den i smør i en stor kjele sammen med innmatenTilsett 1 liter vann og 1 hønsebuljongterning/fond - la dette småkoke i minst 1 time - skum av underveisNår kalkunen er ferdig tar du og koker ut langpannen med 2-3 dl av kraften - hell så alt innholdet i langpannen tilbake i kjelen med resten av kraften og la det koke i ytterligere noen minutter. La det småkoke i 6-8 minutter, eller til bærene begynner å sprekkeHa i revet appelsinskall og sett kjelen til side. 45 minutter. 3+ minutter
De siste minuttene av steketiden brukes grill-funksjon for å gi ekstra sprøtt skinn. And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjon til kalkun eller til en romantisk middag (her er også andebryst en god idé)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.