500 g
kjøttdeig 1 ts nellik 2 ss paprikapulver 1 ss chillipulver 1 ss cummin 1 ss koriander malt 4 ss tomatpuré 1 bk hakkede tomater 4 dl kjøttkraft (buljong) 10 tørkede aprikoser 2 bokser bønner (hvite og brune) 4 fedd hvitløk 1 stor rødløk (2 små) 1/2 chilli litt rapsolje til steking 1 porsjonspakning med byggris (50g) Fres opp kjøttdeig i en stekepane med rapsolje. Ha så over kjøttdeigen i en større kjele. Kok opp kjøttkraft i den samme panna for å få opp alle smakene fra panna. Ha i 4 dl vann, en buljongterning og la det koke ut av panna! Ha så dette over i kjelen med kjøtt, Dersom du har ferdig kjøttkraft så bruker du jo bare dette i stede for å koke ut av panna! Fres så opp chilli, løk og hvitløk sammen med kjøttet i kjelen Tilsett så alt krydderet, tomatpuré og hakkede tomater. La det får et oppkok før du tilsetter bønner :) Hell av laken på bønnene og ha de i gryta! Hakk så opp aprikosene og tilsett sammen med byggrisen. La "chilli con carnen" i 10 min og smakssett evt med mer krydder om du ikke synes den er sterk nok :) Imens chillien koker så hakker jeg en grønn salat bestående av agurk, hjertesalat og sukkererter! Server gjerne med litt avocado oxo slik som jeg gjorde eller piff opp salaten med det du måtte ønske :) Pass på, denne kan blir STERK! Men den er absolutt herlig på smak (synes jeg) :)
Det ser deilig ut allerede gjør det ikke. Fres deretter hvitløk og løk i stekepanna med litt rapsolje til det blir blankt og mørt og tilsett deretter krydder og tomatpuré
Han sendte meg snapchat med bilde av sønnen sin som spiste en deilig porsjon med Chili Con Carne. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttdeigen i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili
Jeg kom hjem fra jobb etter litt farting frem og tilbake med noen æren og ting jeg måtte får unna. Jeg fant frem deg jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet, inkludert paprika, vårløk, hvitløk, chili, gulrot og brokkoli
Stek det til det får litt farge, og ha det så over i kjelen sammen med grønnsakene og løken. I kveld har vi vært på Jacobs og hentet pølser og pålegg som vi lagde på kurset på lørdag
Chili con carne er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men har sin opprinnelse fra Texas i USA og en ekte "chili con carne" inneholder stort sett det navnet sier
Brun kjøttdeigen og krydre med salt og pepper. Smaker fantastisk sammen med hjemmelaget guacamole. no og vil selvfølgelig oppfordre til å bruke økologiske råvarer, iallefall krydder - for det smaker så utrolig mye mer
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.