Så jeg vil rett og slett sende en stor TAKK til Wenche for å sette fokus på matallergier, og for at du bestandig har gode forslag til glutenfrie eller melkefrie (rett og slett allergivennlige) alternativer
Blant anna når eg publiserte oppskrift på den allergivennlige sjokoladekaka spurte eg dere lesere om deres situasjon angående matallergi / matintoleranse
Denne desserten er dessuten helt fri for både laktose, gluten, nøtter og egg og er derfor en perfekt dessert å servere til både dem med og uten matallergier
Mammaen min har to døtre med matallergi. 200 g eller 1 pakke Delfiafett. Søsteren min er faktisk født med cøliaki, så hele oppveksten levde jeg med mat uten særlig mye gluten
Den er det bare å steke rett i panna uten noe mer dill eller dall. Jeg vet mange også bruker ingefær i, men for meg er det helt feil, da jeg aldri har hatt det i mine, eller vokst opp med det
Voldsomt som eg maser om desse matallergiene for tida, men denne er altså sukkerfri, glutenfri, uten egg, uten nøtter, melkefri/laktosefri ved bruk av soyamelk/laktosefri melk
For dere som har matallergi kan dere besøke bloggen til mamma for å få oppskrift “uten alt”. Idag skal jeg dele oppskrift på en av mine favorittretter (jeg har jo maaaange)
Ingredienser eller stoffer som kan gi allergi eller intoleranse skal være fremhevet i ingredienslisten, for eksempel med fet eller kursiv skrift, slik at de blir mer synlig
Vel, når man driver en matbloggen som skal ta hensyn til mennesker med matallergi og – intoleranse føles det litt pussig å legge opp noe som inneholder nøtter og gluten
Veldig kjekt med så mange tilbakemeldinger på innlegget angående matallergier / intoleranser igår. Tunfiskpizzabunn er en rask, enkel, fantastisk god pizzabunn som verken trenger heving eller knaing
I en tid med mye selskap,og med familie med matallergier kan det være vanskelig å finne noe å lage som alle kan spise,som regel har jeg bedt foreldre ta med seg kake som alle kan spise
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.